Kandidátku HLASu povedie Peter Pellegrini

NETKY.SK • 30 Jún 2023, 12:45 • 2 min
Kandidátku HLASu povedie Peter Pellegrini

Kandidačnú listinu strany HLAS – sociálna demokracia povedie do volieb Peter Pellegrini. Druhé miesto patrí Denise Sakovej, tretie Richardovi Rašimu a štvrté Erikovi Tomášovi. Na piatom mieste je Zuzana Dolinková, na šiestom Matúš Šutaj Eštok a na siedmom nitriansky župan Branislav Becík. Ôsmy je odborník na samosprávu Michal Kaliňák, deviaty bývalý predseda Dobrej voľby Tomáš Drucker a prvú desiatku uzatvára odborník na zahraničnú politiku Peter Kmec.

slovakia

left justify in out

„Cieľom HLASu je vybudovať zo Slovenska silný štát, ktorý sa dokáže postarať o každého jedného človeka a dá mu nádej na lepšiu budúcnosť. Aby sme tento silný štát mohli vybudovať, potrebujeme na to silný tím, ktorý je dnes plne pripravený tak na voľby, ako aj na prevzatie zodpovednosti za Slovensko,“ vyhlásil pri predstavení kandidačnej listiny Peter Pellegrini.

 

Čelné miesta na kandidátke obsadili podpredsedovia a generálny manažér strany, pokračujú členovia predsedníctva, poslanci Národnej rady a členovia pôvodnej „Pellehojedenástky“, krajskí a okresní predsedovia i nové posily. V prvej tridsiatke sa tak objavili aj bývalá rektorka Akadémie policajného zboru Lucia Kurilovská, viacnásobný olympionik Erik Vlček, bývalý novinár Samuel Migaľ či prorektorka Ekonomickej univerzity v Bratislave Paula Puškárová. „Považujem za obrovský prejav vnútornej slobody strany, že sme túto kandidačnú listinu skladali bez akýchkoľvek vonkajších vplyvov, len na základe nášho najlepšieho presvedčenia,“ povedal Peter Pellegrini.

Slovensko podľa neho potrebuje po voľbách novú, dôveryhodnú, odborne pripravenú a stabilnú vládu, ktorá bude pracovať pre ľudí, a nie riešiť vlastné spory. Musí to byť vláda, ktorej nehrozí medzinárodná izolácia a za ktorú sa nebudú musieť ľudia hanbiť. „Dnes sme predstavili ľudí, ktorých si v takejto vláde vieme predstaviť. Čelo kandidačnej listiny tvoria v každej normálnej strane práve tí, ktorých strana ponúka ako to najlepšie do verejných funkcií. Verím, že ak by HLAS bol súčasťou novej vlády, vďaka tomuto silnému tímu sa za našich nominantov nebudú hanbiť ľudia doma ani v zahraničí,“ zdôraznil Peter Pellegrini. 

Líder HLASu pripomenul, z čoho si budú môcť ľudia v septembrových voľbách vyberať. „Môžu sa rozhodnúť pre návrat do minulosti so všetkými jej rizikami a negatívami.Môžu sa rozhodnúť, že chcú pokračovať v súčasnom marazme a chaose, ktorí tu spôsobili páni Matovič, Heger, Sulík, Kollár a pani Remišová. Môžu dať opäť priestor experimentu s politikmi, ktorí nemajú žiadnu skúsenosť s riadením štátu. A napokon, môžu sa rozhodnúť voliť lepší život každého jedného človeka v pokojnej a súdržnej spoločnosti. Voliť nádej na lepšiu budúcnosť. Toto je alternatíva, ktorú dnes ponúka HLAS a s ktorou chce vyhrať parlamentné voľby,“ uzavrel Peter Pellegrini.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky.sk
HLAS, Foto: TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies