Moskovská prehliadka na Deň víťazstva podľa Britov odhalila slabiny ruskej armády

NETKY.SK • 10 Máj 2023, 12:45 • 2 min
Moskovská prehliadka na Deň víťazstva podľa Britov odhalila slabiny ruskej armády

LONDÝN - Utorňajšia vojenská prehliadka na Deň víťazstva nad nacistickým Nemeckom v Moskve odhalila podľa hodnotenia britských tajných služieb slabé stránky ruskej armády.

slovakia

left justify in out

Utorňajšia vojenská prehliadka na Deň víťazstva nad nacistickým Nemeckom v Moskve odhalila podľa hodnotenia britských tajných služieb slabé stránky ruskej armády. Uviedla to v stredu agentúra DPA.

 

Z 8000 príslušníkov armády, ktorí sa na prehliadke zúčastnili, bola väčšina z pomocných jednotiek a polovojenských zoskupení, ako aj z radov kadetov. Jedinými príslušníkmi ozbrojených síl schopnými nasadenia boli kontingenty železničnej a vojenskej polície.

 

Skutočnosť, že Rusko upustilo od prehliadky tankov, mala však podľa Britov iný dôvod. Na prehliadke sa totiž zúčastnil iba jediný tank typu T-34, pochádzajúci ešte z čias druhej svetovej vojny. "Napriek ťažkým stratám na Ukrajine mohlo Rusko predviesť viac obrnených vozidiel," konštatujú britské tajné služby. Od toho sa však upustilo zrejme preto, aby sa ruské úrady vyhli výčitkám na domácej scéne, že uprednostňujú prehliadky pred nasadením v boji.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies