VIDEO Miro Žbirka oslávil v Bratislave 40 rokov na scéne

NETKY.SK • 7 December 2019, 08:19 • 2 min
VIDEO Miro Žbirka oslávil v Bratislave 40 rokov na scéne

BRATISLAVA - Slovenský spevák Miro Žbirka oslávil vo štvrtok večer na bratislavskom štadióne Ondreja Nepelu 40 rokov na hudobnej scéne.

slovakia

left justify in out

Plnú halu 67-ročný interpret a hudobník privítal veľkolepou projekciou, do ktorej zakomponoval fotografie zo svojho života a zábery z centra Londýna, Prahy a Bratislavy - jemu najbližších miest, kam na prelome jesene a zimy zavítal so svojou šou.

Spevák potešil fanúšikov a fanúšičky bohatým prierezom svojej hudobnej kariéry. Zazneli skladby ako Možno sa ti zdá, V slepých uličkách, Katka, Prvá, Dr. Jekyl Mr. Hyde, Múr našich lások, Milionkrát, Len s ňou, Zažni, Cesta zakázanou rýchlosťou, Balada o poľných vtákoch, Biely kvet alebo Co bolí to přebolí, ktorú zaspieval naživo spolu s Martou a priestor dostali aj novšie piesne Fair Play, Každý chce byť naj, Dievča, Čistý svet s nevidomou klaviristkou a speváčkou Ráchel Skleničkovou či Skúška snov s Katkou Knechtovou. Jedným z hudobných hostí večera bola aj kapela IMT Smile, ktorá zahrala pesničky C‘est la vie a Poď so mnou. Do prvej z nich pritom Táslerovci ako prekvapenie zakomponovali časť skladby I Want You (She's So Heavy) z albumu Abbey Road skupiny Beatles a na pódiu sa predstavila aj škótska speváčka Eddi Reader, ktorá okrem spoločnej pesničky Take Me Home zaspievala aj najväčší hit jej kariéry, skladbu Perfect, ktorú nahrala v roku 1988 so skupinou Fairground Attraction.

 



Žbirka sa počas večera predstavil nielen po boku svojich speváckych hostí, ale aj za sprievodu kvalitných slovenských hudobníkov a kapely na čele s britským spevákom a producentom Robom Cassom. Spolu s ním sa na zimnom štadióne predstavili aj gitaristi Robbie McIntosh a Pears McIntyre, basgitarista Hamish Stuart, bubeník Blair Cunningham a klavirista Dean Ross, ktorí okrem skladieb z Double albumu zahrali aj tri pesničky od legendárnych Beatles. „Rob Cass mi v podstate otvoril dvere do štúdií Abbey Road, ja som mal pocit, že sa tam nikdy nedostanem, že ten priestor budem poznať iba z fotiek a z nejakých videozáberov, ale tento chlapík to celé zmenil a priviedol kapelu, ktorá asi tri roky hrala s Paulom McCartneym, natočila s ním tri albumy a zjazdili celý svet...,“ priblížil Žbirka. „A je to neuveriteľné, že Rob Cass, o ktorom hovorím, to dohodol, aby sa tu objavili. Tu, na tomto pódiu v Bratislave! Nikdy som si nemyslel, že sa to stane, ale už je to veľmi pravdepodobné!“ vyznal sa spevák, ktorý sa napokon zhruba po dvoch hodinách hrania s obrovským skandujúcim publikom rozlúčil až tromi prídavkami. „Jeden je málo,“ skonštatoval a fanúšikov a fanúšičky potešil v závere koncertu skladbami Atlantída, 22 dní a Mám rád.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies