Kaddáfího oponenti sformovali Národnú líbyjskú radu

NETKY.SK • 28 Február 2011, 08:02 • 2 min
Kaddáfího oponenti sformovali Národnú líbyjskú radu

Kaddáfího oponenti sformovali Národnú líbyjskú radu - Politika Oponenti režimu Muammara Kaddáfího na východe Líbye dnes oznámili, že sformovali Národnú líbyjskú radu a označili tento orgán za tvár líbyjskej revolúcie. Súčasne však uviedli, že nejde o doča

slovakia

left justify in out

Oponenti režimu Muammara Kaddáfího na východe Líbye dnes oznámili, že sformovali Národnú líbyjskú radu a označili tento orgán za tvár líbyjskej revolúcie. Súčasne však uviedli, že nejde o dočasnú vládu.
      Hovorca rady podľa vlastných slov nevidí žiaden priestor pre akékoľvek rokovania s Kaddáfího vládou.
      Americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová medzitým uviedla, že Spojené štáty "podávajú ruku" líbyjským opozičným skupinám na východe krajiny. Clintonová to povedala pred novinármi pred odletom z Washingtonu do Ženevy, kde má so spojencami konzultovať ďalší postup v otázke líbyjskej krízy.
      Podľa talianskeho ministra zahraničných vecí Franca Frattiniho je koniec vlády Muammara Kaddáfího "nevyhnutnou" záležitosťou. Zároveň vyhlásil za "de facto pozastavenú" dohodu o priateľstve a spolupráci medzi Rímom a Tripolisom.
      "Zdá sa, že sme sa už dostali do bodu, z ktorého niet návratu," povedal Frattini pre televíziu Sky Italia. Na otázku, či by mal podľa neho Kaddáfí odovzdať moc, odpovedal, že ide o "nevyhnutnosť".

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies