K útokom na dve veľvyslanectvá v Líbyi sa prihlásili militanti z IŠ

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 09:49 • 2 min
K útokom na dve veľvyslanectvá v Líbyi sa prihlásili militanti z IŠ

TRIPOLIS - Pred marockou ambasádou v hlavnom meste Líbye explodovala v pondelok v skorých ranných hodinách bomba.

slovakia

left justify in out

Výbuch spôsobil škody a zničil bránu vedľajšej obytnej budovy, podľa vyhlásenia bezpečnostných zložiek však nikoho nezranil. K incidentu prišlo len niekoľko hodín po tom, ako ozbrojení muži prepadli v Tripolise veľvyslanectvo Južnej Kórey, pri čom zabili dvoch strážnikov a tretiu osobu zranili. K zodpovednosti za oba útoky sa následne prostredníctvom sociálnej siete Twitter prihlásili militanti z organizácie Islamský štát (IŠ). Pravosť ich tvrdení však nie je možné overiť.


Líbya je od minulého roku dejiskom najhorších bojov od občianskej vojny v roku 2011, ktorá sa skončila pádom režimu na čele s Muammarom Kaddáfím. V súčasnosti má krajina dva parlamenty, dve vlády a rivalizujúce armády a milície. Ich intenzívne boje o moc ju ponorili do chaosu a vydláždili cestu pre expanziu džihádistov Islamského štátu (IŠ). Im pripisované útoky spôsobili odstavenie mnohých ropných zariadení, čím krajina prichádza o životne dôležité príjmy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies