Battlefield 2042: Multiplayer pre viac ako 100 hráčov vo svete totálnej vojny

NETKY.SK • 9 Jún 2021, 20:55 • 2 min
Battlefield 2042: Multiplayer pre viac ako 100 hráčov vo svete totálnej vojny

Milovníci akčných hier plných streľby a efektov sa majú opäť na čo tešiť. Séria Battlefield od spoločnosti DICE už čoskoro predstaví svoj najnovší kúsok, budeme si však musieť počkať do októbra.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu už ale máme akú takú predstavu o tom, ako bude nová hra vyzerať. Ešte predtým však spomenieme, že Battlefield má dve vetvy. Prvou je klasická multiplayer verzia, tá druhá singlepayer hra s kampaňou. Najnovší Battlefield však bude spadať práve k tej prvej kategórii. Touto hrou chce séria opäť získať miesto kráľa FPS, takže sklamaný by nemal byť žiadny hráč. 

 

img

 

Znalci to už pochopili aj z názvu najnovšej verzie. Batllefield 2042 bude dejovo zasadený medzi staršie verzie 1942 a 2142.

 

Svet trpí nedostatkom životne dôležitých zásob a zdrojov, čo vedie k zrúteniu spoločnosti, ako ju poznáme. Keď sa kríza zhoršuje, USA a Rusko vtiahnu to, čo zostalo zo sveta, do totálnej vojny a prinútia zvyšok ľudstva, aby si vybralo stranu.

 

img

 

V hre si budete môcť vybrať z viacerých variantov postáv. Mackay je zameraný na útok, môže pomocou gadgetu s hákmi vytvoriť nové cesty prechodu, zatiaľ čo Falck Combat Surgeon umožňuje oživiť padlých spoluhráčov späť k plnému zdraviu. Každý špecialista má svoju úlohu a svoju vlastnú jedinečnú vlastnosť. DICE verí, že táto zmena v spôsobe zaobchádzania s triedami Assault, Engineer, Recon a Support umožní väčšiu flexibilitu počas hry. Samozrejme nebude chýbať ani ovládanie všetkých možných vojenských vozidiel. 

 

img

 

Prostredie pre boj si budú môcť hráči vybrať hneď z niekoľkých variant. Vývojári tu zahňujú mapu v Antarktíde, kde panuje boj o ropu v tuhom mraze a miestami aj v zlej viditeľnosti. Ďalej je to púštna Dauha, ktorá je obklopená piesočnými búrkami, prostredie ako v hre MAD MAX, pokiaľ ste mali tú možnosť vyskúšať aj túto hru. 

 

img

 

India ponúka vyschnuté morské dno plné vrakov uviaznutých lodí. Pozrieme sa aj do centra Soulu v Južnej Kórei, kde sa bude bojovať o "kvantový uzol". Za nás je ale najväčším prekvapením mapa boja, ktorá sa odhráva počas štartu rakety do vesmíru. Hráči jednej strany tu budú zrejme musieť let sabotovať, druhý tím bude raketu chrániť. Všetky mapy budú obsahovať zmenu počasia. Pripravte sa na tornáda, piesočné či polárne búrky. 

 

 

Hra by mala vyjsť pre klasické varianty Xbox One, Series X, PS4, PS5 a PC cez inštalačky Origin, Steam a Epic Game Store.

 

Mapy boli postavené s ohľadom na hardvér novej generácie a najväčšou zmenou sa javí samotný počet playerov. V hlavnom režime budú zápasy "all-out warfare" obsahovať 128 hráčov, ak hráte na PC, PS5 alebo Xbox Series X. U starších konzol sa tento počet zníži na štandardnejších 64. 

 

Hra bude obsahovať ešte ďalšie dva režimy. Druhým bude "Hazard Zone" zameraný na squady, teda klasické tímy, a tretí ešte nie je ohlásený, no predsa len sa môže jednať o menší príbeh.

 

img

 

Na kampaň ale môžeme zabudnúť. Posledná hra z tejto série s kampaňou pre singlepayer je Battlefield 5 (2018), ktorá sa odohráva v období druhej svetovej vojny. 

 

Oficiálny gameplay by mal uzrieť svetlo sveta už túto nedeľu 13. júna, zrejme na tlačovej konferencii spoločnosti Microsoft. EA Play event 22. júla predstaví tretí neohlásený režim hry. V obchododch sa hra objaví 22. októbra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies