USA môžu obchodnú vojnu s Čínou vyhrať, pokiaľ im Fed podá pomocnú ruku

NETKY.SK • 14 Máj 2019, 15:35 • 2 min
USA môžu obchodnú vojnu s Čínou vyhrať, pokiaľ im Fed podá pomocnú ruku

WASHINGTON - Prezident USA Donald Trump je názoru, že pokiaľ americká centrálna banka (Fed) zníži svoje úrokové sadzby, USA následne vyhrajú obchodnú vojnu s Čínou.

slovakia

left justify in out

Trump si totiž viac ako istý, že ďalšie kroky Číny budú viesť práve k zníženiu úrokových sadzieb. Aj z tohto dôvodu tlačí na Fed, aby spravila to isté. 

 

"Čína sa snaží pumpovať peniaze do svojej ekonomiky a znižovať tak úrokové sadzby." Tento proces je potrebný pre podnikym ktoré sú v strate. krajina sa s nimi takýmto spôsobom vyrovná. "Pokiaľ by Fed spravil to isté, naša výhra je istá. Čina sa pokúša ale dohodnúť."

 

Obchodný spor medzi Washingtonom a Pekingom sa vystupňoval počas minulého týždňa. USA v piatok (10. 5.) zvýšili clá na čínsky dovoz v hodnote 200 miliárd USD z 10 % na rovnú štvrtinu. Čína ale počas včerajších hodín zareagovala uvalením odvetných ciel na tovary v USA v hodnote 60 miliárd USD.

 

img

 

To vyvolalo volatilitu na trhoch, teda mieru kolísania peňazí a akcií na trhoch. Za takýchto podmienok preto investori už nepočítajú s tým, že by sa obchodný spor dvoch veľmocí mohol rýchlo vyriešiť. 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies