K moru aj s handicapom

NETKY.SK • 21 Júl 2023, 19:30 • 2 min
K moru aj s handicapom

Radi by ste aj vy počas leta navštívili niektoré zo známych, či menej známych letovísk, no bojíte sa, že s vozíčkom, či barlami by ste to nezvládli? Máte vyšší vek, no nemáte istotu, že by sa o vás v letovisku dokázali dobre postarať? Máme pre vás zopár dobrých typov!

slovakia

left justify in out

V letnom období sa mnohí z nás potrebujú ukryť pred slniečkom a schladiť v jazere, prípadne občas i v mori, či oceáne. Nie všetci však máme dar zdravia, preto musíme hľadať destinácie a hotely, ktoré sú na našu návštevu pripravené.    

To, čo bol voľakedy problém, dnes hravo vyriešia letecké spoločnosti a na palubu lietadiel sa dostanú aj telesne hendicapovaní. Treba však vopred, pri kúpe samotnej letenky upozorniť, o akého cestujúceho sa jedná.

Invalidný vozíček prepravia letecké spoločnosti  za poplatok. Ak cestujete sami, na letisku sa o vás počas prípadného prestupu plne postará letiskový personál. Nezabudnite si so sebou na palubu zobrať všetky lieky, ktoré budete počas letu potrebovať. Ak trpíte kinetózou, teda nevoľnosťou pri cestovaní, pribaľte si tiež lieky, ktoré sú dostupné aj ako homeopatiká.

Väčšina hotelov, uspôsobených pre pobyt ŤZP zabezpečuje transfer z letiska aj hendicapovaným, no je vhodné sa na to vopred opýtať. Najviac takýchto hotelov je v Spojených arabských emirátoch, v Izraeli, aj pri Mŕtvom mori, v Grécku, Turecku, či Taliansku. Obmedzenejšia ponuka je, naopak v Chorvátsku, Bulharsku, či Rumunsku.

Podľa slov manažérky hotela Golden Bay Beach hotel v rovnomennom cyperskom zálive Golden Bay pani Iriny Filimianovej myslia práve na takýchto hostí už  40 rokov, teda odvtedy, kedy  hotel postavili. Dbali tu najmä na bezbariérovosť vstupu, chodieb, výťahov, izieb, vstupu do jedálne do samotného mora. ,,Takíto hostia sú pre náš hotel veľmi dôležití a mnohí z nich sa sem vracajú aj po tridsiaty raz“

Pán Martin Niklfeld, majiteľ veľkej cestovnej kancelárie, pôsobiacej v Maďarsku, Čechách i na Slovensku dodáva : ,,Je vizitkou štátu, ako sa dokáže postarať o starších, či slabších. Nuž a platí to aj v hoteliérstve vo všetkých vyspelých štátoch“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky / Martin Petráš Foto: Mobility Turkey
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies