Serie A: Derby na San Sire sa skončilo remízou, Ibrahimovič zápas nedohral

NETKY.SK • 24 Január 2022, 09:52 • 2 min
Serie A: Derby na San Sire sa skončilo remízou, Ibrahimovič zápas nedohral

MILÁNO – Na milánskom San Sire sa konal šláger 23. kola talianskej Serie A medzi domácim AC Milánom a zlepšujúcim sa Juventusom Turín. Deväťdesiat minút taktického futbalu nakoniec prinieslo bezgólovú remízu 0:0, z ktorej mal rozhodne najväčšiu radosť líder tabuľky Inter Miláno.

slovakia

left justify in out

Juventus prišiel s jednoznačnou taktikou nestratiť všetky 3 body

 

Stará dáma pricestovala na San Siro s jasným plánom, ktorým bolo nestratiť všetky 3 body. Allegri nastúpil s pomerne defenzívnou zostavou, dokonca Juana Cuadrada nasadil o radu vyššie, aby vypomáhal DeScigliovi s milánskou nebezpečnou ľavou stranou. Allegri vedel presne, čo robí, pretože v hviezdou prvého polčasu bol práve Rafael Leao. Leao podal fantastický výkon a počas prvého polčasu bol najnebezpečnejším hráčom Milánčanov. Portugalčan sa postaral aj on najväčšiu šancu prvého polčasu, keď po šikovnej akcii s Kruničom a Ibrahimovičom sa napriahol k strele, no jeho pokus bez problémov vyrazil Szczęsny.

 

 

Juventus si prakticky počas celého zápasu nevytvoril žiadnu šancu a skôr sa spoliehal na spoľahlivý defenzívny výkon svojich zadákov. Morata bol prakticky neviditeľný, aj keď sa v druhom polčase dostal k jednej sľubnej hlavičke, ktorá ale smerovala mimo Maignanovej brány. Smolný zápas to bol aj pre útočníkov na druhej strane, pretože už počas prvého polčasu musel opustiť ihrisko Zlatan Ibrahimovič, ktorý mal nejaký problém s lýtkom a na jeho miesto prišiel Olivier Giroud. Giroud pracoval tvrdo, no pri svojich dvoch príležitostiach nedokázal poriadne ohroziť poľského brankára, a tak sa nakoniec oba tímy rozišli s jedným bodom.

 

 

Inter a Neapol svoje zápasy zvládli 

 

Neapol si hravo poradil na domácej pôde s nováčikom Salernitane 4:1. O góly domácich sa postupne postarali stopér Jesus, Mertens, Rahmani a z penalty Lorenzo Insgine. Neapol sa tak dostal pred milánske AC a na Inter stráca 3 body. Škriniarov Inter mal prekapivé problémy v zápase s Benátkami a o osude zápasu musel rozhodnúť až v záverečných minútach. Hrdinom lídra tabuľky sa stal v 90. minúte Edin Džeko, ktorý rozhodol o víťazstve Interu 2:1.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies