Vrah z Budče sa priznal k vražde manželky, ide do väzenia na 21,5 roka

NETKY.SK • 18 Január 2023, 14:48 • 2 min
Vrah z Budče sa priznal k vražde manželky, ide do väzenia na 21,5 roka

BANSKÁ BYSTRICA - Okresný súd v Banskej Bystrici odsúdil v stredu 47-ročného Štefana K. z Budče, obžalovaného z obzvlášť závažného zločinu vraždy, na trest odňatia slobody vo výmere 21 rokov a šesť mesiacov.

slovakia

left justify in out

Trest si má odpykať vo väzení s maximálnym stupňom stráženia. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné. Prokurátor zahlásil odvolanie, obhajca s obžalovaným si ponechali lehotu. Pre TASR to konštatovala hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Uhrovičová. Podľa obžaloby Štefan K. vlani po predchádzajúcej slovnej hádke a fyzickej roztržke v rodinnom dome v Budči v okrese Zvolen obzvlášť brutálnym spôsobom usmrtil svoju manželku. Od médií dostal prezývku "mäsiar z Budče". Hrozil mu trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne doživotie. Na stredajšom pojednávaní sa obžalovaný k zločinu priznal, súd tak rozhodoval už len o výške trestu. Okrem 21,5-ročného väzenia mu uložil aj ochranný dohľad po obdobie dvoch rokov, trest prepadnutia vecí a náhradu nemajetkovej ujmy poškodeným - trom osobám po 32.300 eur a ďalším trom po 10.000 eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona