Anglický futbalista Jordan Henderson prestúpil do Al-Ettifaqu za Gerrardom

NETKY.SK • 27 Júl 2023, 16:45 • 2 min
Anglický futbalista Jordan Henderson prestúpil do Al-Ettifaqu za Gerrardom

LIVERPOOL - Kapitán futbalistov FC Liverpool Jordan Henderson vo štvrtok prestúpil do saudskoarabského klubu Al-Ettifaq, ktorý trénuje jeho bývalý spoluhráč Steven Gerrard.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný stredopoliar priviedol "The Reds" v roku 2020 k prvému titulu v Premier League po 30 rokoch a sezónu predtým zdvihol nad hlavu pohár pre víťaza Ligy majstrov. Kontrakt s LFC mu mal vypršať až 30. júna 2025.

Podľa medializovaných informácií by mal v Al Ettifaqu poberať štvornásobne vyšší plat, prestupová čiastka by sa mala vyšplhať na 14 miliónov eur. "Môžeme potvrdiť, že Jordan Henderson skompletizoval prestup do Al-Ettifaqu," napísal na sociálnych sieťach Liverpool. 

"Líder. Bojovník. Sme nadšení, že ho máme," uviedol saudský klub. Henderson prišiel do LFC v roku 2011 zo Sunderlandu a o štyri roky neskôr nahradil na poste kapitána práve Gerrarda.

Z Liverpoolu by mal v najbližších dňoch putovať do Saudskej Arábie aj Fabinho, za ktorého ponúka 40 miliónov libier Al-Ittihad. Do Saudskej Arábie už zamieril bývalý hráč Liverpoolu Firmino, brazílsky útočník sa do roku 2026 upísal klubu Al-Ahli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: The Telegraph
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies