Juncker žiada väčšiu celoeurópsku spoluprácu v obrannej politike

NETKY.SK • 10 November 2016, 06:31 • 2 min
Juncker žiada väčšiu celoeurópsku spoluprácu v obrannej politike

BERLÍN - Predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker žiada viac európskej zodpovednosti za obrannú politiku, až kým sa nedosiahne cieľ vytvorenia európskej armády. Bez ohľadu na výsledky volieb v USA sa Európania musia rozlúčiť s predstavou, že Američania sa majú postarať o bezpečnosť Európy.

slovakia

left justify in out

"To musíme urobiť my sami," povedal Juncker dnes večer v prejave v Berlíne.

 

Po zvolení republikána Donalda Trumpa za prezidenta Spojených štátov Juncker vo svojom prejave o európskej politike vyhlásil: "Mali by sme sa veľmi snažiť o to, aby sme udržali dobré transatlantické vzťahy." Svet podľa neho potrebuje "úzku súdržnosť" USA a Európy.

 

Šéf EK tiež "so všetkou opatrnosťou" podporil uzatváranie ďalších obchodných dohôd EÚ so zahraničím s argumentom, že globalizáciu nemôžu regulovať jednotlivé členské štáty. Európa je podľa neho "spojením rozumu a citu", ale ľudia si neželajú Spojené štáty európske. Je potrebné uvedomiť si, že mnohí občania sa nazdávajú, že európska integrácia "ide mimo nich". "To musíme zmeniť," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies