Juncker vyzval Belgicko, aby udelilo občianstvo Britom pracujúcim v EK

NETKY.SK • 3 Máj 2018, 18:17 • 2 min
Juncker vyzval Belgicko, aby udelilo občianstvo Britom pracujúcim v EK

BRUSEL - Predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker vyzval vo štvrtok Belgicko, aby udelilo občianstvo Britom, ktorí pracujú v obrovskej výkonnej zložke Európskej únie, keďže sa blíži budúcoročné vystúpenie Spojeného kráľovstva z EÚ, teda tzv. brexit.

slovakia

left justify in out

Juncker chválil belgického premiéra Charlesa Michela a zároveň vyjadril nádej, že "belgické úrady prejavia rovnakú veľkorysosť aj pri udeľovaní belgického občianstva britským štátnym úradníkom, ktorí sú tu, v Bruseli".

 

V Európskej komisii pracuje celkovo 917 britských občanov, ako uvádzajú údaje samotnej komisie pre rok 2018. Niektorí z nich žijú v Belgicku už dlhé roky, majú európske penzijné programy a obávajú sa o svoju budúcnosť, keď Británia v marci 2019 odíde z EÚ. Mnohí si podali žiadosť o vydanie pasu v ďalších krajinách EÚ, uviedla agentúra AP.

 

Juncker vo štvrtok o britských zamestnancoch Európskej komisie, žiadajúcich belgické občianstvo, povedal: "Zaslúžia si ho."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies