Budúci stredoškoláci v Žilinskom kraji budú môcť navštíviť školy počas dní otvorených dverí

NETKY.SK • 8 November 2023, 09:50 • 2 min
Budúci stredoškoláci v Žilinskom kraji budú môcť navštíviť školy počas dní otvorených dverí

ŽILINA - Žiaci základných škôl, ktorí sa rozhodujú kam na strednú školu, môžu zistiť viac o možnostiach štúdia aj prostredníctvom dní otvorených dverí, ktoré jednotlivé stredné školy organizujú v priebehu týchto mesiacov.

slovakia

left justify in out

Deviataci, ktorí sa rozhodujú kam budú smerovať ich ďalšie kroky, majú v Žilinskom kraji na výber z 96 stredných škôl. Z toho v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK je 59 stredných škôl - 15 gymnázií, 1 konzervatórium,  1 škola umeleckého priemyslu, 4 spojené školy, 1 stredná športová škola a 37 stredných odborných škôl (6 obchodných akadémií, 2 hotelové akadémie, 1 SOŠ pedagogická, 3 stredné zdravotnícke školy, 7 škôl zameraných na obchod, služby a podnikanie, 3 školy zamerané na stavebníctvo, 1 na poľnohospodárstvo, 2 na lesníctvo a drevárstvo, 1 na stavebníctvo a drevárstvo a 15 škôl s technickým zameraním).

 

Žiaci a rodičia, ktorí hľadajú informácie a rozhodujú sa o budúcom profesionálnom smerovaní môžu navštíviť dni otvorených dverí (DOD) stredných škôl. Práve DOD je pre žiakov príležitosťou  získať čo najrelevantnejšie informácie o štúdiu a zistiť, v čom je daná škola výnimočná v porovnaní s inými.

O možnostiach štúdia informujú tiež webové stránky každej strednej školy. Prehľad DOD na jednotlivých stredných školách získajú žiaci na stránke www.mojastredna.sk v sekcii kalendár aktivít. Na stránke nájdu žiaci a rodičia tiež všetky potrebné informácie o školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK podľa jednotlivých regiónov. Žilinský samosprávny kraj pomáha každoročne žiakom s rozhodnutím aj prostredníctvom praktickej brožúry Moja stredná, ktorá je určená pre žiakov, ich rodičov, výchovných a kariérnych poradcov a odborných pracovníkov v školstve. Nachádza sa v digitálnej podobe na webe.


Erika Jurinová, predsedníčka ŽSK: „Chceme, aby sa naše deti cítili bezpečne a dostávali kvalitné vzdelanie v moderných školách, kde nájdu nielen dobré podmienky a vybavenie pre výučbu, ale aj dostatok možností na kultúrne a športové aktivity. Do školstva investujeme každoročne desiatky miliónov eur, a to predovšetkým do stavebných úprav, obnovy školských zariadení a revitalizácie areálov, debarierizácie atď. Sme tiež otvorení novým výzvam a inováciám. Naša župa ponúka tiež veľa príležitostí v rámci mimoškolských aktivít. Štúdium na našich stredných školách je určite správnym rozhodnutím.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Žilinský samosprávny kraj / Eva Lacová, Foto: Pluska / TASR (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies