Kollár chce urovnať vzťahy. Stretol sa s Hegerom a Sulíkom. Matovič neprišiel

NETKY.SK • 21 Jún 2022, 12:47 • 2 min
Kollár chce urovnať vzťahy. Stretol sa s Hegerom a Sulíkom. Matovič neprišiel

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady (NR) SR a líder Sme rodina Boris Kollár hovoril v pondelok s premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO) a lídrom SaS a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom. Premiér mal prisľúbiť Sulíkovi, že osobné útoky zo strany ministra financií a lídra OĽaNO Igora Matoviča sa skončia. Kollár trvá na potrebe riešenia situácie v koalícii a návrate SaS k rokovaniam na koaličnej rade.

slovakia

left justify in out

„Potrebujeme vyriešiť veľký problém, máme vyriešiť zvýšenie platov učiteľov, za tým sú hneď v druhom slede platy záchranárov. Toto všetko musí vláda spraviť. Pokiaľ nebudeme kompaktní všetci štyria pri jednom stole, tak sa to nebude dať urobiť,“ povedal Kollár. Rokovania v zložení celej koalície považuje za potrebné aj preto, aby mali schôdze parlamentu hladký priebeh aj v súvislosti s poslaneckými a pozmeňujúcimi návrhmi.

 

img

 

Na margo situácie v koalícii šéf parlamentu poznamenal, že útokov je dosť zo strany opozície a nepotrebujú ich aj partneri medzi sebou. „Bude sa snažiť upokojiť situáciu aj pán premiér,“ dodal Kollár. Na otázku, prečo nebol na stretnutí aj Matovič, odpovedal, že chcel mať výsledok a niekam sa posunúť. Vysvetlil, že medzi Sulíkom a Matovičom je istá osobná animozita či averzia a možno by sa už len z princípu dohodnúť nechceli. Kollár však zdôraznil, že Matovič o stretnutí vedel a nekonali poza jeho chrbát.

 

Prečítajte si tiež: Vysoké školy pýtajú peniaze. Varujú pred radikálnymi krokmi

 

Čo sa týka prelomenia veta prezidentky Zuzany Čaputovej pri protiinflačnom balíku z dielne Matoviča, Sme rodina a Kollár sú za obe možnosti riešenia, teda za prelomenie veta aj za schválenie pripomienok prezidentky.

 

„Toto je na hnutí OĽaNO. Keď sa rozhodne, že to urobia naraz, aby bola pomoc doručená veľmi rýchlo, aby sa to nezdržiavalo, tak samozrejme, že hnutie Sme rodina nepotopí koaličného partnera a zahlasujeme v jasnom počte 17 poslancov za prelomenie veta,“ ozrejmil Kollár.

 

img

 

Kollár tiež informoval, že mal stretnutie aj s ministrom životného prostredia Jánom Budajom (OĽaNO) k situácii s medveďmi. Potrebu vidí aj v upokojení ľudí v regiónoch. Skonštatoval, že medvede sa premnožili a častejšie sú aj ich strety s ľuďmi. Mimoriadny odstrel podľa jeho slov nie je možný zo zákona, no počty zrejme budú nejakým spôsobom regulovať. Pripomenul, že vytvorené zásahové tímy môžu strieľať problémové medvede, ktoré napádajú ľudí a dostávajú sa do obydlí.

 

Možno vás zaujme: Šéf zásahového tímu: Medvede netúžia po stretoch s ľuďmi. Niektoré však svoje správanie už nezmenia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona