VIDEO: Nečakaný koniec ilegálnych kohútích zápasov. Zomrelo 20 ľudí!

NETKY.SK • 29 Marec 2022, 10:40 • 2 min
VIDEO: Nečakaný koniec ilegálnych kohútích zápasov. Zomrelo 20 ľudí!

MEXIKO - Kohútie zápasy, hoci sú v mnohých oblastiach nezákonné, sú v niektorých častiach Mexika stále obľúbenou zábavou. Zvyčajne sa konajú tajne.

slovakia

left justify in out

Skupina neznámych útočníkov spustila paľbu do účastníkov ilegálnych kohútích zápasov, ktoré sa konali v nedeľu neďaleko mesta Zinapecuaro v štáte Michoacán na západe Mexika. O život prišlo 20 ľudí a ďalší 4 utrpeli zranenia. Podľa utorkovej správy agentúry AP o tom informovala miestna prokuratúra.

 

 

Z predbežného vyšetrovania vyplýva, že útočníci svoju akciu zrejme plánovali. K dejisku kohútích zápasov sa dostali nákladným autom, ktoré predtým ukradli jednej spoločnosti na výrobu občerstvenia.

 

Vyšetrovatelia našli na mieste činu 15 vozidiel, ktoré zrejme patrili obetiam. Jedno z áut malo nálepky s logom známeho zločineckého gangu, dodala AP.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Mentálne postihnutý muž sa odvolal proti trestu smrti. Súd rozhodol!

 

Prokuratúra pripomenula, že v uvedenom regióne často dochádza k potýčkami medzi drogovými kartelmi a inými zločineckými gangmi. „Existujú indície, že útok zahŕňal konfrontáciu medzi zločineckými skupinami,“ uviedol vo vyhlásení federálny úrad pre verejnú bezpečnosť. Doplnil, že na miesto vyslali tím federálnych vyšetrovateľov.

 

img

 

Štát Michoacán je dlhé roky miestom konfrontácií medzi miestnymi kartelmi a kartelom Jalisco zo susedného štátu Jalisco. V ozbrojených potýčkach používajú aj bezpilotné lietadlá určené na zhadzovanie bômb, nastražovanie nášľapných mín a útoky pomocou podomácky vyrobených obrnených áut.

 

Možno vás zaujme: Ruská priateľka zadržaného novinára sa postavila pred súd



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies