Thajsko opäť bojuje s toxickým smogom, Bangkok zatvára školy

NETKY.SK • 30 Január 2019, 13:31 • 2 min
Thajsko opäť bojuje s toxickým smogom, Bangkok zatvára školy

BANGKOK - Celkovo 437 škôl v thajskom hlavnom meste Bangkok dostalo úradné nariadenie zatvoriť svoje brány od stredajšieho poludnia miestneho času (06.00 h SEČ) až do piatka.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je toxický smog, s ktorým metropola bojuje od konca minulého roka. Informovala o tom agentúra DPA.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bangkok Smog PM2.5 #smog #bad #pollution #bangkok #thailand

Príspevok, ktorý zdieľa Siwach Kluengsuwan (@tummusic),

"Pre deti bude najlepšie, ak v uvedenom časovom rozmedzí nepôjdu do školy. Zabráni sa tak ich vážnym zdravotným problémom," povedal novinárom zástupca guvernéra Bangkoku, Krijangijos Sudlapa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goodday Bangkok! 🏙

Príspevok, ktorý zdieľa Bram Geurts (@psychobram),

Bangkocké úrady pracujú na tom, aby problém odstránili - plánujú preto využiť okolo 50 dronov, ktoré budú vo štvrtok po meste rozprašovať šťavu z cukrovej trstiny. Tá sa používa na "zmytie" (odstránenie) prachových častíc zo vzduchu. V priebehu minulého mesiaca index kvality ovzdušia v Bangkoku (AQI) často prekračoval 150 bodov, čo sa charakterizuje ako "nezdravý" stupeň. V stredu ráno bol nameraný index 183 bodov.

 

Mnohých obyvateľov Bangkoku bolo vidieť so špeciálnymi rúškami na tvári, aby odfiltrovali častice PM2,5 - jemné prachové častice menšie než 2,5 mikrometra, ktoré sa dostávajú hlboko do pľúc a môžu viesť až k smrti na srdcovú chorobu, mozgovú príhodu, rakovinu pľúc, chronické ochorenia pľúc a infekcie dýchacích ciest.

 

Podľa slov ďalšieho zástupcu guvernéra Bangkoku, Tavísaka Lertprapana, spôsobila súčasný smog predovšetkým premávka a stavebné práce. Na cestách v Bangkoku sa teraz pohybuje okolo desať miliónov vozidiel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies