Jozef D. obžalovaný v kauze bytovej mafie zostáva vo väzbe

NETKY.SK • 20 Október 2015, 15:22 • 2 min
Jozef D. obžalovaný v kauze bytovej mafie zostáva vo väzbe

TRNAVA - Senát Krajského súdu (KS) v Trnave dnes rozhodol o sťažnosti obvineného Jozef D. proti rozhodnutiu Okresného súdu (OS) Dunajská Streda tak, že sťažnosť obvineného zamietol a rozhodnutie OS potvrdil. Obvinený zostáva vo väzbe. Informovala o tom hovorkyňa KS Jana Kondákorová.

slovakia

left justify in out

OS v Dunajskej Strede vzal obvineného Jozefa D. do väzby v sobotu 10. októbra z dôvodu tzv. kolúznej a preventívnej väzby. Proti rozhodnutiu OS podal obvinený i jeho obhajca sťažnosť. Jozef D. je obžalovaný v kauze bytovej a pozemkovej mafie. Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru ho zadržali 8. októbra v Šenkviciach. Vo Štvrtku na Ostrove potom aj J. D. a B. M. v súvislosti s podvodom s nehnuteľnosťami. Sú obvinení zo zločinu podvodu v štádiu pokusu spáchaného v spolupáchateľstve v jednočinnom súbehu s prečinom falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky v štádiu pokusu spáchaného v spolupáchateľstve. 

 

Jozef D. podľa dostupných informácií viedol dvojaký život. Pohyboval sa v podsvetí medzi najsilnejšími zločineckými gangmi a stal sa informátorom polície. Tvrdil o sebe, že pre ňu začal pracovať pred desiatimi rokmi a neskôr to vraj dotiahol na zamestnanca ministerstva vnútra, operatívnej zložky – kriminálneho spravodajstva.

 

Okrem Jozefa D. na Okresnom súde Bratislava I figuruje v tomto prípade ďalších 13 obžalovaných. Zákonným sudcom bol v tejto kauze bývalý sudca a obvinený Pavol D. a vo veci sa takmer rok nekonalo, pokiaľ nebola vec pridelená novému sudcovi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies