Jesť pomaly sa vypláca

NETKY.SK • 28 August 2016, 11:22 • 2 min
Jesť pomaly sa vypláca

BRATISLAVA - Stále sa niekam ponáhľate a nemáte čas sa pomaly v kľude najesť? Robíte veľkú chybu.

slovakia

left justify in out

Povedali ste si, že schudnete robíte pre to všetko možné aj nemožné, no ručička na váhe sa nepohla? Asi robíte jednu zásadnú chybu. 

 

Tu sú dôkazy, ktoré vás presvedčia, že jesť pomaly má zmysel vzhľadom na pekné telo:

Zo záverov štúdie uskutočnenej na americkom inštitútu National Institutes of Health jasne vyplynulo, že ľudia, ktorí jedia rýchlo a zbesilo, majú viac telesného tuku a väčšie sklony k nadváhe.

 

Len zaplniť žalúdok vám k pocitu sýtosti nestačí, je to trochu zložitejšie. O tom, že ste najedení, vám dá správu až mozog. Lenže kým si to uvedomí, múže to trvať 20 minút. 

 

Odporúčania, že každé sústo by sa malo niekoľkokrát požuť a v ideálnom prípade po prehltnutí ešte položiť príbor, má svoje opodstatnenie. Tento štýl vám pomôže znížiť príjem kalórií a to samozrejme vedie aj k úbytku na váhe. 

 

Na svoje jedlo sa vždy sústreďte. Nech vás nerozptiluje napr. ani telka alebo noviny. Odborníci sú toho názoru, že keď sa človek na pokrm dostatočne sústredí, má pod kontrolou množstvo potravín, ktoré do seba hrnie. 

 

Nutné dodať, že len pomalé stravovanie vás nechcených kíl nezbaví, ale môže vám v boji s váhou veľa pomôcť. Samozrejme by ste mali myslieť aj na pravidelný pohyb a zdravú stravu, pretože na tom to všetko stojí a padá.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies