Jednu z obetí rukojemníckej drámy v kaviarni v Austrálii zabili fragmenty policajnej guľky

NETKY.SK • 29 Január 2015, 09:54 • 2 min
Jednu z obetí rukojemníckej drámy v kaviarni v Austrálii zabili fragmenty policajnej guľky

SYDNEY - Jednu z obetí decembrovej rukojemníckej drámy, ku ktorej došlo v kaviarni v centre austrálskeho Sydney, zabili odrazené úlomky guliek vypálených z policajnej zbrane.

slovakia

left justify in out

Druhú obeť chladnokrvne zastrelil samotný útočník. Informácia odznela dnes v úvode vyšetrovania zameraného na objasnenie okolností celého prípadu, oznámila agentúra DPA. 
      

Do kaviarne Lindt na pešej zóne Martin Place vkročil dopoludnia 15. decembra ozbrojený iránsky emigrant Man Haron Monis a zadržal v nej 18 rukojemníkov. Drámu po 17 hodinách ukončil zásah polície, počas ktorého páchateľ prišiel o život. 
      

Zahynuli aj dvaja rukojemníci - právnička Katrina Dawsonová (38) a manažér kaviarne Tori Johnson (34). Ďalší traja rukojemníci a jeden policajt utrpeli zranenia. 
      

Vyšetrovanie má preskúmať okolnosti smrti rukojemníkov, postup polície pri riešení krízy, motiváciu páchateľa i trestné stíhania, ktorým čelil v čase útoku. "Pani Dawsonovú zasiahlo šesť fragmentov policajnej guľky alebo guliek, ktoré sa odrazili do jej tela z tvrdých povrchov," uviedol právny zástupca koronera v rámci úvodu vyšetrovania, ktorý vysielali austrálske televízie. 
      

Manažéra Toriho Johnsona zabil podľa koronera samotný útočník, ktorý ho donútiť kľaknúť a potom ho bez varovania strelil zozadu do hlavy. Rukojemnícka dráma v kaviarni v Sydney vyvolala v Austrálii rozsiahle pobúrenie verejnosti i vlnu solidarity s obeťami útoku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies