Najvyšší súd opätovne zamietol dovolanie expolicajta odsúdeného za pokus o vraždu

NETKY.SK • 2 Jún 2021, 10:51 • 2 min
Najvyšší súd opätovne zamietol dovolanie expolicajta odsúdeného za pokus o vraždu

BRATISLAVA - Najvyšší súd dnes opätovne zamietol mimoriadne dovolanie odsúdeného bývalého policajta Jána Antošku.

slovakia

left justify in out

Ján Antoška si odpykáva 22-ročný trest väzenia za pokus o vraždu a nedovolené ozbrojovanie. V dovolaní namietal na nezákonné zloženie senátu Krajského súdu v Žiline, ktorý v roku 2017 zamietol jeho odvolanie voči 22-ročnému trestu.

 

Najvyšší súd odvolanie odsúdeného zamietol aj v roku 2019. Ten následne držal hladovku a museli ho aj hospitalizovať. Dnes súd skonštatoval, že zloženie senátu odvolacieho súdu v čase rozhodovania o Antoškovi bolo zákonné.

 

Súvisiaci článok: Exkluzívne VIDEO: Policajný zásah proti ozbrojenému expolicajtovi!

Antoška v roku 2014 strieľal v Liptovskom Mikuláši na policajtov, ktorí mali príkaz zatknúť ho pre podozrenie z jeho účasti na lúpežiach. Jedného z nich aj zasiahol, no ten bol chránený balistickou vestou a štítom. Zadržaniu Antošku pritom predchádzalo skoro 12-hodinové „obliehanie" domu, kde sa ukrýval. Trest 22 rokov väzenia v ústave s najprísnejším stupňom stráženia mu následne v roku 2016 uložil Okresný súd v Žiline, pričom krajský súd v roku 2017 verdikt potvrdil.

Antoška bol už skôr odsúdený na deväťročný trest za sériu lúpeží, ktorých sa dopustil ešte ako policajt. Ako člen organizovanej skupiny sa podľa orgánov činných v trestnom konaní v roku 2013 podieľal na niekoľkých prepadoch áut pošty a obchodného reťazca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies