Predseda NRSR Danko žiadal po smrti novinára predčasné voľby

NETKY.SK • 16 December 2019, 08:42 • 2 min
Predseda NRSR Danko žiadal po smrti novinára predčasné voľby

BRATISLAVA - Andrej Danko, predseda vládnej SNS a šéf parlamentu SR, sa počas víkendu pred médiami vyjadril, že po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej prosil predsedu Smeru-SD a vtedajšieho premiéra Roberta Fica, aby vláda išla do predčasných parlamentných volieb.

slovakia

left justify in out

Zdôraznil, že mohol položiť vládu ako Roberta Fica, tak aj jeho nástupcu na poste premiéra Petra Pellegriniho. "Rozhodol som sa vo vláde ostať," komentoval predseda Národnej rady (NR) SR. Uviedol, že jedným z dôvodov, prečo sa rozhodol ísť do spoločnej vlády so stranou Most-Híd, bolo to, aby spoločne postavili hrádzu proti extrémizmu.

 

img

 

Predseda SaS je iného názoru

Richard Sulík však komentoval, že, paradoxne, práve za tejto vlády extrémisti zosilneli najviac. Predseda národniarov sa však ohradil, že v tomto smere "má čisté svedomie".

 

img

 

Sulík tiež avizoval, že v dnešných hodinách sa liberáli pripoja k predvolebnej dohode o neútočení s mimoparlamentnými Progresívnym Slovenskom (PS)-Spolu, KDH a Za ľudí. "To, že nespravíme predvolebnú koalíciu, neznamená, že sa nevieme dohodnúť. SaS spravila všetko pre to, aby to tak bolo," dodal.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies