Igor Matovič so zásadným vyhlásením!

NETKY.SK • 12 August 2022, 16:59 • 2 min
Igor Matovič so zásadným vyhlásením!

BRATISLAVA - Ako sme informovali v Mimoriadnej správe, vládne rokovanie skončilo. Posledný predstúpil pred novinárov Igor Matovič.

slovakia

left justify in out

Koaličná kríza, počas ktorej strana Sloboda a Solidarita de facto odišla z vládnej koalície, vznikla podľa liberálov najmä kvôli ministrovi financií Igorovi Matovičovi. Problematickým sa stalo prijatie jeho prorodinného balíčka, prelomenie veta prezidentky pri tomto zákone a podpora strán, ktoré nesú prívlastok „fašistické."

 

Zo sveta: Ukrajinci varujú Rusov pred útokmi na Krym. Žije tam i pol milióna Ukrajincov a Tatarov

 

obrazok

 

„Pred jedenástimi rokmi som sedel pred rovnakým okrúhlym stolom (pád vlády Ivety Radičovej v roku 2011, pozn. red.). Presviedčali vtedy Sulíka, aby to nerobil. Ak povalia vládu, príde mafia a korupcia. Dnes vieme, že to bolo ťažkých osem rokov. Až potom, keď boli Ján a Martina zavraždení, tak sa prebudili státisíce ľudí, aby sme porazili mafiu," začal Matovič a pokračoval: „Aj dnešné rokovanie pre mňa bolo tak trochu déja vu. Opäť mafia, a dokonca spolu s fašistami môžu ovládnuť Slovensko, z ktorého sa môže opäť stať čierna diera ako v 90-tych rokoch. Ak uprednostníme riešenie osobných sporov a nenávisti pred záujmami Slovenska, dopadne to veľmi zle," uviedol ďalej minister financií.

 

obrazok

 

Matovič novinárom povedal aj to, že podmienkou jeho odchodu, ktorý požaduje strana Sloboda a Solidarita, by mohol byť odchod Richarda Sulíka, s tým, že na to čaká, odkedy Sulík povalil aj jeho vládu. To, že sa samotný minister financií ale nikam nechystá, naznačujú jeho ďalšie slová: „Môžete sa spoľahnúť, že 1. septembra budem ministrom financií."

 

Vyjadrenia ostatných koaličných predstaviteľov: Rokovanie vlády skončilo. Tu sú prvé vyjadrenia!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies