V NHL majú riešenie v prípade nakazenia COVID-19, hrať sa určite bude!

NETKY.SK • 11 Január 2021, 17:04 • 2 min
V NHL majú riešenie v prípade nakazenia COVID-19, hrať sa určite bude!

USA - Nová sezóna NHL bude podľa viacerých indícií poriadne rozkúskovaná a kompletný zápasový program bude skôr vzácnosťou ako pravidlom. Do začiatku ročníka 2020/2021 zostávajú ešte dva dni a už je isté, že ostatný finalista bojov o Stanleyho pohár Dallas Stars bude pauzovať do 19. januára.

slovakia

left justify in out

Stars si ešte počkajú 

Dôvodom v prípade Dallasu, ktorého dres oblieka aj slovenský obranca Andrej Sekera, sú pozitívne testy na koronavírus u šiestich hráčov a dvoch členov realizačného tímu.

 

 

A tak bude prvý zápas Stars vlastne repríza finále z minulej sezóny, keďže ich súperom budú o osem dní hráči Tampa Bay Lightning.

 

Riešenie pri zúžení kádru
Vzhľadom na netypickú sezónu s koronavírusom viaceré tímy zrejme využijú v tréningu služby hráčov, ktorých pôvodne nemali mať na zápasovej súpiske. Napokon sa však na nej môžu ocitnúť v deň zápasu do 17.00 h podľa aktuálnej situácie s hokejistami, ktorí sa z dôvodu koronavírusu ocitli v povinnej karanténe.

 

 

Takto jednotlivé tímy získajú väčšiu šancu, že do zápasu zasiahnu kompletné štyri formácie a dvaja brankári. V každom mužstve môžu byť štyria až šiesti "záložní" hráči, ktorých Američania volajú tzv. taxi players.

 

Budú ako súčasť tímu 
"Vstupujeme do neprebádaných vôd s týmito hráčmi, ktorí nám pomôžu preklenúť túto sezónu. Spolu s nimi budeme mať k dispozícii až 29 hokejistov, ktorí budú pravidelne testovaní. Hráči navyše budú s nami trénovať, cestovať a v prípade potreby aj zasiahnu do zápasov," vysvetlil generálny manažér Edmontonu Oilers Ken Holland.

 

img

 

Strategické ťahy 
Vzniknutá situácia bude klásť zvýšené nároky na odhad generálnych manažérov, ktorých hráčov si podržia v prvom tíme bez istoty, že budú aj hrať a ktorých zasa pustia dlhodobo do farmárskeho tímu v AHL. Tí potom logicky budú mať väčšiu šancu na pravidelné hranie.

 

"Budeme musieť nastaviť svoje uvažovanie tak, aby to bolo čo najvýhodnejšie pre mužstvo v NHL, ale zároveň aj pre perspektívnych hráčov," komentoval generálny manažér Sabres Kevyn Adams.

 

img

 

Kanadské tímy budú v nevýhode 
V špecifickej situácii budú kanadské kluby Edmonton, Vancouver a Calgary. Ich farmárske tímy sa nachádzajú na území Spojených štátov amerických a vzhľadom na povinnú 14-dňovú karanténu po prekročení hraníc nebudú môcť využívať služby týchto hráčov v čase, kedy to reálne budú chcieť.

 

"Ak teda pošleme hráčov do AHL, bude len veľmi ťažké získať ich naspäť. V utorok musíme predložiť súpisku na sezónu a musíme toho zvážiť veľmi veľa," doplnil manažér Edmontonu Holland.

 

img

 

Jets to budú riešiť inak 
Tréner Winnipegu Paul Maurice sa jasne vyjadril, že v prípade mladých hráčov dáva prednosť ich pravidelnému nastupovaniu v tíme AHL Manitoba Moose. "Je to pre nich určite lepšie, ako neustále testovanie, trénovanie a cestovanie s prvým tímom v NHL. Nechcem z týchto hokejistov urobiť záložných hráčov," nechal sa počuť Maurice.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies