Krajská prokuratúra rieši Lipšicovu previerku

NETKY.SK • 25 Február 2021, 15:40 • 2 min
Krajská prokuratúra rieši Lipšicovu previerku

BRATISLAVA - Krajská prokuratúra dostala za úlohu vyriešiť prípad Lipšicovej previerky.

slovakia

left justify in out

Trestné oznámenie Roberta Fica týkajúce sa bezpečnostnej previerky špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica posunul generálny prokurátor Maroš Žilinka na vybavenie Krajskej prokuratúre Bratislava.

 

img

 

Podozrenie na spáchanie trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa nie je spojené s iným skutkom, ktorý by spadal do kompetencie Úradu špeciálnej prokuratúry, nie je dôvod, aby sa vecou špeciálna prokuratúra zaoberala, informoval hovorca Generálnej prokuratúry Dalibor Skladan.

 

img

Ficovi sa nepáčilo, že o Lipšicovu previerku žiadal minister práce Krajniak a tiež to, že ju dostal podľa nich v príliš krátkom čase. Podla Fica bolo účelom tohto konania to, aby mohol byť Lipšic špeciálnym prokurátorom.

 

img

 

Viac k téme Ficovho trestného oznámenia nájdete tu:

 

Fico prirovnal Jankovskú k politickému väzňovi, Lipšic a Krajniak sú podľa neho Pat a Mat a podal na nich trestné oznámenie

Boris Kollár povedal, že previerku pre Lipšica žiadal Krajniak ešte v auguste 2020. Účelom previerky podľa neho bolo to, aby mohol Lipšic zastupovať rezort práve „v prípade nejakých sporov a problémov”.

 

„Na každom ministerstve máte päť-šesť ľudí, ktorí by mali mať tieto previerky ‚prísne tajné', takže nie je to nič neobvyklé,” povedal Kollár. Pokiaľ ide o rýchlosť, ktorou Lipšic previerku získal, nebol podľa Kollára porušený zákon. „Ak mal všetky veci na poriadku, tam to môže byť aj za dva mesiace,” dodal Kollár.

 

Súvisiaci článok: Reakcie koalície a opozície na zvolenie nového špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies