Most v Seredi otvoria pre chodcov, cyklistov a železničnú dopravu

NETKY.SK • 31 August 2023, 08:00 • 2 min
Most v Seredi otvoria pre chodcov, cyklistov a železničnú dopravu

Sereď - Most na ceste I/61 nad železničnou traťou v Seredi od 1. septembra sprístupnia pre chodcov, cyklistov a železničnú dopravu.

slovakia

left justify in out

Pohyb cyklistov a chodcov na moste zabezpečila SSC dopravným značením. "Otvorenie mosta vyplynulo z dohody zástupcov SSC, Železničnej spoločnosti Slovensko, Okresného úradu Trnava a krajského dopravného inšpektorátu Trnava," doplnil Guzi. Ako ďalej vysvetlil, pre havarijný stav sa most v uplynulom mesiaci podoprel, čo znamená, že nehrozí jeho zrútenie. Most sa podopieral na základe projektu dočasného zabezpečenia prevádzky objektu, súčasťou ktorého boli aj statické skúšky. SSC pripravuje rekonštrukciu mosta, keď sa starý most postavený v roku 1950 zbúra a na jeho mieste sa postaví nový most. "Začiatok stavebných prác očakávame po ukončení verejného obstarávania na zhotoviteľa nového mosta v prvom štvrťroku 2024. Doba rekonštrukcie sa predpokladá na 12 mesiacov. Počas realizácie prác bude zabezpečený prechod pre peších a cyklistov po dočasnej lávke so šírkou tri metre," informoval Guzi. TASR o tom informoval Martin Guzi z komunikačného odboru Slovenskej správy ciest (SSC).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
TASR/ Foto: FB OZ Seredské nábrežie
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies