Jedinečné dieťa: Tento chlapec má iba 14 rokov a vymyslel biznis, ktorý mu vynesie milióny eur

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 19:50 • 2 min
Jedinečné dieťa: Tento chlapec má iba 14 rokov a vymyslel biznis, ktorý mu vynesie milióny eur

OPELIKA – OPELIKA – Pamätáte si, aké sny ste mali vo veku 14 rokov? Alebo aké boli vaše predstavy, keby ste zrazu dostali milióny eur? Väčšina ľudí by si pravdepodobne do sýta užívala život, jedlo, zábavu, niečo z toho by investovala do budúcnosti a hotovo.

slovakia

left justify in out

Taylor Rosenthal (14) je ojedinelý prípad tínedžera, ktorý prišiel s kreatívnym nápadom na slušný biznis. Nešlo mu pritom iba o peniaze, hlavnou myšlienkou bola pomoc ľuďom. Mladík z Alabamy prišiel s myšlienkou na vytvorenie predajných automatov s lekárničkami.

 

Inšpiráciu dostal keď cestoval po baseballových turnajoch okolo Alabamy, pričom bol svedkom mnohých zranení a zúfalých situácií, keď ľudia nevedeli, kde by okamžite zohnali lekárničku.

 

Mladý podnikateľ na automaty s lekárničkami doteraz investoval už 87 800 eur, a svoje investície plánuje postupne zvyšovať. Jeden automat predáva za 4834 eur a v jednom zábavnom parku ich predal už 100 kusov. Zákazníci si môžu lekárničky kúpiť za poplatok od 5 do 17 eur.

 

Tento jedinečný nápad od neho dokonca chceli odkúpiť za 20 miliónov libier (25 mil. eur), no mladý muž to odmietol a rozhodol sa podnikať sám.

 

Treba uznať, že Taylor má obchodného ducha. „Len v Spojených štátoch je približne 400 zábavných parkov, ak by každému predal 100 kusov svojich automatov, zarobil by 1 933 820 eur. Chlapec uvažuje aj o tom, že automaty by mohol ponúkať aj ako reklamnú plochu. O rozšírení biznisu do zahraničia zatiaľ nerozmýšľa.

 

Taylor je v súčasnosti najmladším členom „podnikateľského inkubátora“ v CEO Round House, ktorý pomáha mladým začínajúcim podnikateľom a má už dokonca aj vlastnú kanceláriu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies