Jazdite opatrne! Na väčšine Slovenska sa môže tvoriť poľadovica

NETKY.SK • 21 December 2023, 11:05 • 2 min
Jazdite opatrne! Na väčšine Slovenska sa môže tvoriť poľadovica

BRATISLAVA - Na väčšine Slovenska sa môže vo štvrtok tvoriť poľadovica. Vo viacerých lokalitách treba tiež počítať so snehovými závejmi, vetrom a snežením. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre viaceré okresy výstrahy prvého stupňa.

slovakia

left justify in out

Tvorba poľadovice sa očakáva v celom Banskobystrickom, Prešovskom, Košickom a Žilinskom kraji aj vo viacerých okresoch Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja. Výstraha prvého stupňa platí pre lokality predbežne do polnoci.

So snehovými závejmi zase treba počítať v Žilinskom kraji a vo viacerých okresoch Banskobystrického, Trenčianskeho a Prešovského kraja. Meteorológovia výstrahu vydali predbežne do piatka (22. 12.) do 17.00 h.

Všetky okresy Žilinského kraja a viaceré okresy Prešovského, Banskobystrického, Trenčianskeho a Košického kraja zase potrápi sneženie. V lokalitách môže spadnúť 20 centimetrov, miestami až 25 centimetrov nového snehu. Výstraha trvá do piatka rána.

Meteorológovia varujú aj pred vetrom s priemernou rýchlosťou 45 kilometrov za hodinu. Vyskytnúť sa môže vo všetkých okresoch Bratislavského kraja, vo viacerých okresoch Trnavského a Žilinského kraja a v okresoch Poprad, Brezno a Myjava. Veternejšie môže byť aj mimo hôr, výstrahy platia v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Poprad a vo viacerých okresoch Žilinského kraja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: SHMÚ, Foto: Zregiony.sk (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies