V Žiline sa uskutočnila najväčšia slovenská kryptomenová konferencia CryptoVestibull

NETKY.SK • 26 September 2023, 13:30 • 2 min
V Žiline sa uskutočnila najväčšia slovenská kryptomenová konferencia CryptoVestibull

Cez víkend sa uskutočnila v Žiline najväčšia slovenská kryptomenová konferencia CryptoVestibull, na ktorej sa zúčastnila redakcia Netky.sk so štábom. Návštevníci sa mohli dozvedieť viac o vývoji kryptomien, zúčastniť sa rôznych prednášok či workshopov alebo si zameniť Bitcoiny za skutočné peniaze.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V sobotu 23.9. sa v Dome odborov v Žiline uskutočnila najväčšia slovenská kryptomenová konferencia CryptoVestibull. Organizátori uviedli, že konferencia bola vhodná ako pre nováčikov, ktorí sa dozvedeli množstvo zaujímavostí o kryptomenách a Bitcoine, tak aj pre pokročilých, pre ktorých si pripravili extra program s prednáškami a workshopmi.

 

Ako iste už každý nadšenec digitálnych mien vie, tak aktuálne je na svete viac ako tisíc dvesto rôznych kryptomien a v priemere každý deň pribudne ďalšia. Bitcoin je z nich najúspešnejší, s viac ako polovičným trhovým podielom. Ako poznamenal spoluorganizátor akcie Jakub Kraľovanský: "Vidíme, že to krypto sa na Slovensku hýbe dobrým smerom," v dôsledku čoho sme mali možnosť v Žiline vidieť rôzne startupy, firmy, brokerov, rôzne technologické spoločnosti či dokonca politikov, bez ktorých by v konečnom dôsledku nebol možno vývoj kryptomien možný, pretože je podnietený zákonmi a reguláciami.

Na kryptomenovej konferencii CryptoVestibull mali možnosť návštevníci a priaznivci kryptomien pozrieť si prednášky viacerých speakerov, ktorí sa angažujú v v obchode či predaji kryptomien alebo o informovaní o ich podstate. Vystúpili napríklad speakeri Pavol Lupták, Barbora Vallová, Drahomíra Držíková, Marianna Sádecká, či napríklad český ekonóm Lukáš Kovanda, poslanec NR SR za stranu SAS Peter Cmorej, právnik a odborník na dane Lukáš Steiniger, a mnoho ďalších.

 

V rámci prednášok si mohli návštevníci vypočuť príspevky o ekonomike, globálnom finančnom systéme, fintechu či tradingu… Diskutovalo sa aj o zákonoch týkajúcich sa kryptomien a Bitcoinu na Slovensku, o bankovom sektore CBDC (Central Bank Digital Currency), a reč prišla aj na komodity ako napr. zlato, no nezabudlo sa ani na DeFi (Decentralized Finance), NFT (Non Fungible Token), metaverse, WEB 3.0airdropy a ďalšie témy, ktoré boli v duchu kryptomien. Jednou z hlavných tém však boli podvody a najčastejšie typy podvodov.

 

V poslednom rade bola zaujímavou súčasťou konferencie aj česká spoločnosť Anycoin, ktorá je de facto kryptomenovou zmenárňou. Na CryptoVestibull si tak mohli návštevníci zameniť Bitcoiny za reálne "hmatateľné" peniaze, a to s nízkymi poplatkami, ktoré sú na slovenské pomery najnižšie, ako zdôraznil zakladateľ Anycoin Marek Kyrsch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Crypto-Vestibull, Finančný Kompas Foto: Netky / YouTube
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies