Päť pravidiel pre život, vďaka ktorým sa nám bude vstávať o niečo veselšie

NETKY.SK • 16 December 2022, 12:00 • 2 min
Päť pravidiel pre život, vďaka ktorým sa nám bude vstávať o niečo veselšie

Svet by bol lepší, keby sme aj my k sebe boli láskavejší, keby sme si viac odpúšťali, keby sme sa viac smiali, keby sme viac zabúdali, keby sme boli vďačnejší a keby deti nemuseli nikdy, za žiadnych okolností, trpieť. Pekné želanie, však? Len škoda, že aj dosť nereálne, a to nie je o neviere v ľudí či o zatrpknutosti, jednoducho si priznajme, že na zemi to dokonalé nie je, nebolo a a ani nebude, aspoň tak nejako sa celá vec javí.

slovakia

left justify in out

Napriek všetkému však stojí za to ráno čo ráno skúšať nové možnosti a znovu a zas spoznávať príchuť radosti, a síce nie sme anjeli v ľudských telách, ale môžeme si to tu trochu spríjemniť. Alebo nie trochu, ale veľmi a stačí tak málo.

 

Nepremrhať

 

Jednou z najväčších tragédií je, ak niečo premárnime. Ak nám čas uniká pomedzi prsty, ak nevieme vyťažiť z dňa všetko, čo sa dá, ak jednoducho len prežívame. Nič z minulosti sa nedá vrátiť, a boli by sme oveľa šťastnejší a spokojnejší, keby sme sa naučili umeniu nemárnenia. Nepremárniť príležitosti, nemrhať darmi, nemárniť chvíle s blízkymi. Nepremárniť úsmevy a dokonca ani bolesť, lebo aj tá môže slúžiť na pomoc inému.

 

Nestáť

 

Sme tiež odborníci na to, ako dlho stáť na rovnakom mieste, nehýbať sa, len tak zazerať do minulých čias. Pravdou však je, že čo bolo, už pominulo, a keď sa k tomu budeme neustále v mysli upínať, nikdy skutočne nedosiahneme plnosť šťastia a náš život bude bez dobrých zmien, bez pravej budúcnosti..

 

Nežiarliť

 

Žiarlivosť je niečo, čo nielenže neprospieva duši, ale ani na telo ktovieako dobre nevplýva. Okráda o silu a zožiera kosti. Namiesto žiarlenia by sme sa mohli pokúsiť uvedomiť si, že každý príbeh je jedinečný a zaoberať sa tým, aby sme aj my žili závideniahodný život, že i my máme dôvod na vďaku, že...

 

Niečo pekné

 

Doprajme si niečo pekné, pracovať musíme, veď drina k životu patrí a ako sa vraví, bez práce nie sú koláče, to predsa všetci vieme. Ale nie je na škodu občas si dopriať niečo pekné, len tak, bez dôvodu, bez toho, aby sa konala výnimočná udalosť.

 

Zasmejme sa

 

Zasmiať sa sami na sebe, to je znak sily, múdrosti a aj zrelosti. Na iných sa dokáže smiať každý, ale skutočne si vychutnáva dni ten, kto sa neberie priveľmi vážne. Veď všetci sme sa už niekedy strápnili, všetci sme povedali hlúposť a všetci sme sa pomýlili. Je to sladkosť pre srdce, keď sa v situáciách, v ktorých sme práve nezažiarili ako hviezdy, dokážeme povzniesť a priznať si ľudskosť. Lebo veď ľuďmi sme, či sa nám to páči alebo nie, a to znamená, že občas sa aj pošmykneme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies