VIDEO: V centre Paríža vypukol požiar. Zasahuje vyše 100 hasičov

NETKY.SK • 20 November 2021, 14:41 • 2 min
VIDEO: V centre Paríža vypukol požiar. Zasahuje vyše 100 hasičov

PARÍŽ - Parížska polícia na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter požiadala obyvateľov mesta, aby sa miestu vyhýbali.

slovakia

left justify in out

V centre Paríža, v blízkosti námestia Place de L'Opera, na ktorom sa nachádza budova parížskej opery Palais Garnier, vypukol v sobotu požiar, informovali o tom agentúra Reuters a portál dailymail.co.uk.

 

 

Plamene sa začali šíriť na 3. poschodí 7-podlažnej budovy na Boulevard des Capucines okolo 10:30. Z miesta požiaru stúpajú do ovzdušia veľké kúdoly dymu. Podľa francúzskej spravodajskej televízie BFMTV na mieste zasahuje až 120 hasičov. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Na Sicílii zabíjalo tornádo!

 

Ulica patrí aj vďaka historickým budovám medzi ikonické scenérie francúzskej metropoly a je obľúbená aj medzi turistami. Neďaleko sa nachádzajú známe námestie Place de la Concorde, vyhľadávané Tuilerijské záhrady či rieka Seina. 

 

img

 

Sobotný požiar mnohým pripomína situáciu, keď v roku 2019 plamene ohrozili slávnu Katedrálu Notre-Dame. V súčasnosti stále vykonávajú opravy na značne poškodenej budove, ktorá je jedným zo symbolov Paríža. 

 

K téme: Katedrála Notre-Dame je zabezpečená. Na rad prichádzajú reštaurátori

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies