Jaromír Jágr plánuje štart v 36. sezóne, rozohrať sa chce v prvoligovej Slavii

NETKY.SK • 12 Október 2023, 09:45 • 2 min
Jaromír Jágr plánuje štart v 36. sezóne, rozohrať sa chce v prvoligovej Slavii

KLADNO - Český hokejista Jaromír Jágr na sociálnej sieti naznačil, že sa blíži jeho návrat na ľad. Päťdesiatjedenročný majiteľ extraligového klubu Rytíři Kladno by sa mal rozohrať v prvoligovej Slavii Praha.

slovakia

left justify in out

"Volal mi generálny manažér, aby som začal chudnúť, že budem musieť nastúpiť," uviedol Jágr aj napriek tomu, že Kladno generálneho manažéra nemá. Post športového manažéra zastáva Jiří Burger. "Mám 121 kilogramov, takže potrebujem do 14 dní schudnúť 10 kg," dodal.

Olympijský šampión z Nagana a dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára aj MS oblieka dres rodného Kladna od sezóny 2017/18, keď definitívne uzavrel kariéru v NHL. V uplynulom ročníku odohral 26 stretnutí a na svoje konto si pripísal 14 bodov za päť gólov a deväť asistencií. Rytíři si proti Zlínu zahrali baráž o udržanie v najvyššej českej súťaži s úspešným koncom. Ak Jágr nastúpi v novom ligovom ročníku, tak to bude pre neho neuveriteľná 36. sezóna v profesionálnej kariére.

Jágr nastúpil v základnej časti NHL na 1733 duelov, v ktorých nazbieral 1921 bodov (766+1155), čo z neho robí po legendárnom Wayneovi Gretzkom (2857 bodov) druhého najproduktívnejšie hráča v historických štatistikách súťaže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Profimedia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies