NHL tras sa! Suter sa upísal Chicagu

NETKY.SK • 16 Júl 2020, 18:44 • 2 min
NHL tras sa! Suter sa upísal Chicagu

CHICAGO - Švajčiarsky hokejový útočník Pius Suter podpísal ročný kontrakt so Chicagom Blackhawks. Klub zámorskej NHL to potvrdil na svojej oficiálnej stránke.

slovakia

left justify in out

Za oceánom len ako junior 

Pre 24-ročného útočníka pôjde o druhú zámorskú skúsenosť. Suter pôsobil v rokoch 2013-2015 v juniorskej OHL, inak sa jeho kariéra odvíjala vo švajčiarskej súťaži. V uplynulých piatich sezónach obliekal dres ZSC Zürich Lions, s ktorým v roku 2018 triumfoval v najvyššej švajčiarskej súťaži (NLA).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Blick Eishockey (@blickeishockey),

 

Túto sezónu bol nezastaviteľný

V ročníku 2019/2020 odohral 50 zápasov, v ktorých si pripísal 30 gólov, 23 asistencií a 23 plusových bodov. Stal sa najproduktívnejším hráčom súťaže a aj jej najlepším strelcom, ovládol aj bodovanie +/- a v hlasovaní médií ho zvolili za najužitočnejšieho hráča i najlepšieho útočníka NLA.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Rink Rat Report (@rinkratreport),

 

Blackhawks buduje nový tím 

Suter nasledoval kroky českého útočníka Dominika Kubalíka, ktorý v roku 2019 zamieril tiež do Chicaga po tom, čo triumfoval v produktivite NLA a vyhlásili ho za najužitočnejšieho hráča.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies