Putin: „Ak sa Ukrajina vzdá, vojna sa môže skončiť ešte pred koncom dnešného dňa."

NETKY.SK • 28 Jún 2022, 18:35 • 2 min
Putin: „Ak sa Ukrajina vzdá, vojna sa môže skončiť ešte pred koncom dnešného dňa."

MOSKVA - Rusko zastaví svoju ofenzívu, ak sa Ukrajina vzdá, uviedol v utorok Kremeľ a zároveň vyzval Kyjev, aby nariadil svojim vojakom zložiť zbrane. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP

slovakia

left justify in out

„Ukrajinská strana môže všetko zastaviť ešte pred koncom dnešného dňa. Potrebné je k tomu vydať príkaz pre nacionalistické jednotky, aby zložili zbrane a splniť podmienky Ruskej federácie," vyhlásil hovorca Kremľa Dmitrij Peskov počas svojej pravidelnej tlačovej konferencie. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pritom v pondelok naliehal na svetové mocnosti, aby spravili všetko preto, aby sa vojna na Ukrajine skončila do konca tohto roka.

 

img

 

Zelenskyj tiež podľa nemenovaného francúzskeho predstaviteľa uviedol, že ešte nenastal čas pre rokovanie s Ruskom, keďže Kyjev sa snaží najskôr upevniť svoju pozíciu.

 

img

 

Na žiadosť novinárov o komentár k vyhláseniam ukrajinského prezidenta Peskov reagoval slovami: „Riadime sa vyhláseniami nášho prezidenta (Vladimira Putina), špeciálna vojenská operácie ide podľa plánu a dosahuje svoje ciele."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona