Janukovyč chce v Rusku tlačovku, považuje sa za prezidenta

NETKY.SK • 27 Február 2014, 17:51 • 2 min
Janukovyč chce v Rusku tlačovku, považuje sa za prezidenta

KYJEV - Proruský líder, ktorého od moci odstavil parlament, zároveň poprel, že nariadil armáde zásah proti demonštrantom.

slovakia

left justify in out

Zosadený ukrajinský prezident Viktor Janukovyč v piatok predstúpi pred novinárov v ruskom meste Rostov nad Donom, ktorým ponúkne svoj pohľad na turbulentné udalosti v jeho vlasti. Informujú o tom vo štvrtok ruské médiá odvolávajúce sa na zdroje z blízkosti Janukovyča. 

 

Ten ešte vo štvrtok zverejnil stanovisko, podľa ktorého sa stále považuje za prezidenta, pričom požiadal Rusko o ochranu pre akciami "extrémistov", ktorí prevzali moc. Poukázal aj na situáciu na Kryme, kde podľa neho ľudia neuznávajú "lídrov vybraných davom". 

 

Proruský líder, ktorého od moci odstavil parlament, zároveň poprel, že nariadil armáde zásah proti demonštrantom, a dodal, že tak neurobí ani teraz. Naopak, poukázal na to, že opozícia nedodržala dohodu o riešení vzniknutej situácie sprostredkovanú EÚ spred jedného týždňa.

 

Ukrajinský parlament v sobotu odvolal Janukovyča a následne aj kľúčových členov jeho vlády. Zosadený prezident, ktorý ešte v piatok potvrdil pristúpenie na prelomovú dohodu s opozíciou sprostredkovanú EÚ, v sobotu ušiel z Kyjeva a odvtedy sa nachádza na neznámom mieste. 

 

Údajne sa nachádza v sanatóriu na okraji ruskej metropoly Moskva. Vláda naňho vydala medzinárodný zatykač pre podozrenie z "hromadnej vraždy".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies