Jannik Sinner pokračuje v roku 2024 priamym víťazstvom nad Grigorom Dimitrovom vo finále Miami Open

NETKY.SK • 3 Apríl 2024, 18:30 • 2 min
Jannik Sinner pokračuje v roku 2024 priamym víťazstvom nad Grigorom Dimitrovom vo finále Miami Open

Talianska tenisová hviezda Jannik Sinner sa dostane na druhé miesto svetového rebríčka po tom, čo v priamom súboji zdolala Grigora Dimitrova a získala svoj prvý titul na Miami Open.

slovakia

left justify in out

Po prehrách vo finále v rokoch 2021 a 2023 Sinner zdolal Dimitrova za hodinu a 14 minút, keď zvíťazil 6:3, 6:1. "Na výsledok som samozrejme veľmi hrdý," povedal Sinner."Tento týždeň som začal trochu bojovať. Nemal som ale toľko času na adaptáciu na tomto kurte, takže som na začiatku vedel, že to bude ťažké. Ako však turnaj pokračoval, cítil som sa lepšie a lepšie. Dnešný výkon bol naozaj dobrý. Som hrdý na to, ako som situáciu riešil. Nebolo to ľahké ale to boli veľmi dobré dva týždne,“ dodal Sinner.

Sinnerov rekord za tento rok je momentálne 22-1, vrátane jeho prvého grandslamového titulu na Australian Open v januári, a stále si upevňuje svoje miesto ako jedna z najväčších tenisových hviezd. Jeho jediná prehra v tejto sezóne prišla proti Carlosu Alcarazovi vo štvrťfinále Indian Wells.

Víťazstvo v Miami prináša Sinnerovi druhý titul Masters 1000 v kariére po triumfe na Masters v Toronte v roku 2023 a stáva sa prvým Talianom, ktorý sa dostal na druhé miesto na svete. Keď sa ho Sinner pýtali na jeho doterajší úspech v tejto sezóne, povedal, že „zostať v prítomnom okamihu“ mu pomohlo dosiahnuť nové výšky.

Zatiaľ čo tvrdý kurt je nepochybne Sinnerovým obľúbeným povrchom, 22-ročný hráč dokázal, že je adeptom aj na antuke, keď vyhral nad Alcarazom vo finále 2022 Croatia Open.

Sinner však nepostúpil cez štvrté kolo French Open od roku 2020 a bude sa snažiť zlepšiť svoj najlepší výkon kariéry v Paríži, keď sa v tom istom roku dostal do štvrťfinále.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: CNN
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies