Už tento piatok vypukne hokejový ošiaľ MS! RTVS pripravila špeciálne štúdio a Citronádu s novinkami

NETKY.SK • 9 Máj 2022, 16:02 • 2 min
Už tento piatok vypukne hokejový ošiaľ MS!  RTVS pripravila špeciálne štúdio a Citronádu s novinkami

RTVS je pripravená a počas MS v hokeji ponúkne divákom a poslucháčom nielen jedinečnú atmosféru z fínskych štadiónov, ale aj bohatý sprievodný program.

slovakia

left justify in out

Okrem priamych prenosov hokejových zápasov a štúdií budú neoddeliteľnou súčasťou vysielania MS v ľadovom hokeji aj sprievodné relácie, ktorých RTVS v tomto roku pripravila hneď niekoľko.

 

„Veľkú časť vysielania vraciame na štadióny. Priamo vo Fínsku sme pripravili naše vlastné exkluzívne prostredia a zmenou prešlo aj bratislavské štúdio. Nové hokejové štúdio bude priamo prepojené so scénou Citronády a úplne prvý raz budeme pri vybraných zápasoch vysielať aj s divákmi,“ predstavuje najväčšiu inováciu riaditeľ sekcie športu RTVS Matej Hajko.

 

img

Matej Hajko

 

Práve vytvorenie nového vysielacieho štúdia pre viacero formátov prinesie na obrazovky jedinečný hokejový zážitok. Divácka kulisa, ktorá bola výsadou Citronády, oživí aj vysielanie hokejových štúdií s moderátorkou Oľgou Konečnou Borisom Valábikom. Prepojením dvoch relácií jednou scénou budú vznikať aj zaujímavé interakcie medzi moderátormi a hosťami oboch relácií.

 

img

Boris Valábik a Oľga Konečná 

 

„To, že sa budú štúdiá počas zápasov a Citronáda vysielať z obrovského spojeného priestoru, bude pre diváka spektakulárne. Takéto prepojenie ponúkne situácie, ktoré podľa mňa nebudú môcť diváci zažiť v žiadnej inej európskej televízii počas MS.  Tento krok, ktorý sme spoločne s RTVS dokázali spraviť, bude, verím aj do budúcnosti, prelomový,“ neskrýva nadšenie moderátor Citronády Richard Lintner.

 

Citronáda sa bude aj počas MS v hokeji na dennej báze vysielať zásadne naživo, vďaka čomu ponúkne divákom okrem zábavných tém aj aktuálne zaujímavosti dňa. Pozvanie do premiérových epizód prijali okrem veľkých športových osobností ako Triple gold club member Jiřího Šlégra a futbalových legiend Martina Škrtela či Milana Škriniara aj umelecké osobnosti ako Kristína Svarinská, Nela Pocisková či Majk Spirit a samozrejme nemôžu chýbať ani „zlatí chlapci” z Göteborgu a mnohé ďalšie mimoriadne osobnosti.

 

img

Citronáda Richarda Lintnera

 

Počas blížiacich sa MS v hokeji  prinesie Citronáda na obrazovky aj niekoľko noviniek. Okrem monitorovania diania na MS sa relácia bude venovať aj 20. výročiu historického hokejového zlata z Göteborgu.

 

„Vycestovali sme s Ľubom Višňovským priamo do Göteborgu a Karlstadu, kde sme natočili 15 krátkych autentických epizód z miest ako bola kabína na štadióne Scandinavium, hotel Gothia Towers, kde sme kedysi bývali, či priamo z ľadových plôch a striedačiek oboch štadiónov, kde sme pred 20 rokmi vybojovali zlaté medaily. Som si istý, že diváci sa dozvedia zaujímavosti, o ktorých doteraz netušili,“ priblížil Richard Lintner.

 

img

Vizuál nového štúdia

 

Hneď po Citronáde dostane priestor obľúbený základný spravodajský sumár dňa MS v kocke. Divákom ponúkne 30 minútový zostrih všetkých zápasov s originálnym komentárom a dozvedia sa všetky podstatné informácie z daného hracieho dňa.

 

Novinkou bude Fínsky denník, v ktorom postupne každý člen štábu RTVS v Helsinkách ponúkne svoj pohľad na šampionát, mesto samotné, či fenomény Fínska ľahkým, fejtónovým perom a standupovou formou. Vysielať sa bude v prestávkach prime time zápasov.

 

RTVS prinesie všetky podstatné informácie a hokejové vysielanie aj v online prostredí na webe rtvs.sk, kde pripravila špeciálnu hokejovú podstránku. Návštevníci na nej nájdu najnovšie aktuality zo šampionátu, štatistiky, tabuľky či program zápasov. Na webe bude možné tiež sledovať všetky zápasy, či už v priamom prenose alebo zo záznamu, a tiež zostrihy zo zápasov. Plnohodnotný zážitok z MS v hokeji 2022 prinesie web aj pre užívateľov mobilných zariadení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies