NHL: Černák sa po treste vrátil do zostavy Tampy, Tatar nezasiahol do hry ani proti poslednému tímu

NETKY.SK • 2 Apríl 2024, 09:44 • 2 min
NHL: Černák sa po treste vrátil do zostavy Tampy, Tatar nezasiahol do hry ani proti poslednému tímu

NEW YORK - Hokejisti Tampy Bay prehrali v noci na utorok v zámorskej NHL s Detroitom 2:4 a ukončili deväťzápasovú bodovú šnúru. Slovenský obranca Erik Černák sa po treste za vynechanie tímového mítingu vrátil do zostavy Lightning, počas 18:15 minút na ľade si pripísal plusový bod a rozdal šesť bodyčekov.

slovakia

left justify in out

Pittsburgh uspel na ľade New Yorku Rangers 5:2 aj vďaka dvom gólom a asistencii Sidneyho Crosbyho, kapitán Penguins už 19. sezónu v rade dokončí s priemerom aspoň bod na zápas, čím vyrovnal ligový rekord Wayna Gretzkého.

Víťazný gól Red Wings strelil 2:40 min pred koncom David Perron, Dylan Larkin a J.T. Compher zaznamenali po dve asistencie. Detroit zastavil štvorzápasovú sériu prehier a bodovo sa vyrovnal Washingtonu, ktorý si drží vo Východnej konferencii druhú voľnú kartu do play off. Odohral však o dva zápasy viac ako súper.

Dôležitý triumf vybojovali hráči New Yorku Islanders, ktorí zvíťazili vo Philadelphii 4:3 po predĺžení. Autorom víťazného gólu hostí bol v druhej minúte extra času Brock Nelson. Islanders živia nádej na play off, na Washington, ktorý má zápas k dobru, strácajú tri body.

Flyers vďaka zisku bodu predstihli Capitals a vrátili sa na tretiu priečku v Metropolitnej divízii. Slovenský útočník Tomáš Tatar sa opäť nezmestil do zostavy Seattlu, ktorý zvíťazil v San Jose 4:2. Oliver Bjorkstrand prispel k výhre gólom a asistenciou, Eeli Tolvanen a Jaden Schwartz mali po dve asistencie.

Crosby vyrovnal Gretzkého rekord

Crosby potiahol tromi bodmi (2+1) Pittsburgh za triumfom nad domácimi Rangers. Na tohtosezónnom konte má 82 bodov (37+45), takže s určitosťou bude mať v tomto ročníku aspoň bod na zápas. Jeho spoluhráč Bryan Rust pomohol k víťazstvu dvomi gólmi.

Líder tabuľky strelcov Auston Matthews strelil už 61. a 62 gól v sezóne, pridal aj jednu asistenciu a výrazne sa tak podieľal na triumfe Toronta nad Floridou 6:4. S 62 presnými zásahmi v jednom ročníku si zlepšil osobné maximum.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: MSN / AP Photo / Chris O'Meara
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies