Bývalý český poslanec obvinený zo znásilnenia sa pokúsil o samovraždu

NETKY.SK • 29 Máj 2022, 08:16 • 2 min
Bývalý český poslanec obvinený zo znásilnenia sa pokúsil o samovraždu

PRAHA - Dominik Feri čelí trestnému stíhaniu za sexuálne obťažovanie a znásilnenie, z ktorého ho minulý rok na jar v médiách obvinilo viacero žien. Po tom, čo sa s nimi zoznámil na sociálnych sieťach, ich údajne pozval do svojho bytu alebo príbytku jeho priateľov a mal sa dožadovať pohlavného styku. Exposlanec tieto obvinenia odmietol.

slovakia

left justify in out

Exposlanec za stranu TOP 09 a bývalý poslanec českého parlamentu Dominik Feri (25) skončil v sobotu podvečer v nemocnici so stredne ťažkým zranením. Informuje o tom spravodajský server Novinky.cz.

 

img

 

„Podľa prvotných informácií to bol pokus muža o samovraždu. Prípadom sa teraz zaoberajú kriminalisti,“ povedal hovorca pražskej polície Jan Rybanský. Podľa informácií Noviniek ide o bodnorezné zranenia. Hovorkyňa záchranárov Jana Poštová priblížila, že Feri bol celý čas pri vedomí a po ošetrení ho previezli do nemocnice.

 

img

 

V dôsledku spomenutých obvinení sa v júni 2021 vzdal poslaneckého mandátu a oznámil, že nebude kandidovať v jesenných voľbách do Poslaneckej snemovne parlamentu ČR. Takisto vystúpil z politickej strany TOP 09. Tento rok 19. mája štátny zástupca zamietol jeho sťažnosť, ktorú podal proti začatiu trestného stíhania. V prípade odsúdenia mu hrozí 10 rokov väzenia, pretože je stíhaný aj za trestný čin znásilnenia maloletej osoby, ktorá dovŕšila 17 rokov, uviedla v marci polícia.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Europoslanec Blaško ohlásil prezidentskú kandidatúru

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona