Jakub Hromada aj Attila Varga z Juventusu do Sampdorie

NETKY.SK • 3 Február 2015, 13:52 • 2 min
Jakub Hromada aj Attila Varga z Juventusu do Sampdorie

JANOV - Kariéra mládežníckych slovenských futbalových reprezentantov Jakuba Hromadu a Attilu Vargu bude naďalej spätá s Apeninským polostrovom.

slovakia

left justify in out

Osemnásťročný stredopoliar Hromada (nar. 25. mája 1996) aj jeho rovesník, obranca Varga (nar. 11. apríla 1996), sa presunuli z Juventusu Turín do Sampdorie Janov. Prvý spomenutý však bude do konca tejto sezóny hosťovať v juniorskom tíme Primavera účastníka druhej najvyššej talianskej súťaže Pro Vercelli. Informovali o tom kluby Sampdoria, resp. Pro Vercelli na svojich oficiálnych internetových stránkach. "Po úžasných troch sezónach v Juventuse prišiel čas na ďalší krok a veľmi dôležité rozhodnutie. Nikdy nezabudnem na skvelých ľudí, čo som spoznal, a na všetko, čo som tu zažil," uviedol Jakub Hromada. V štruktúre Sampdorie pôsobí ďalšia dvojica Slovákov - David Ivan je kapitánom mužstva Primavery a za prvé mužstvo nastúpil v Talianskom pohári. O tri roky mladší Denis Baumgartner hrá za tím Allievi. 

 

Ako agentúru SITA informoval Michal Čierny zo spoločnosti Stars and Friends, ktorá oboch prestupujúcich mladíkov zastupuje, Attila Varga podpísal so Sampdoriou zmluvu na 3,5 roka. "Týmto krokom sa pre mňa vekovo aj futbalovo skončil mládežnícky futbal. Pohol som sa do mužského futbalu a určite sa viac môžem ukázať v klube, v ktorom so mnou rátajú do prvého mužstva. Pôsobenie v Juventuse hodnotím samozrejme pozitívne. Dalo mi to veľmi veľa, je to fantastický klub a získal som tam výborné futbalové vzdelanie. Poznám aj slovenských chlapcov Davida Ivana a Denisa Baumgartnera, ktorí v Sampdorii hrávajú. Už v stredu nastúpim do tréningového procesu, hneď po tom ako absolvujem lekárske vyšetrenie,“ povedal Attila Varga. 

 

Attila Varga aj Jakub Hromada v minulosti na Slovensku pôsobili v MFK Zemplín Michalovce. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies