Prvý súboj Capitals vs Bruins mal pre Zdena Cháru špeciálnu príchuť, o víťazovi rozhodlo až predĺženie

NETKY.SK • 31 Január 2021, 12:03 • 2 min
Prvý súboj Capitals vs Bruins mal pre Zdena Cháru špeciálnu príchuť, o víťazovi rozhodlo až predĺženie

WASHINGTON - Slovenský hokejový "obor" Zdeno Chára triumfoval v prvom súboji s bývalým klubom Bostonom Bruins, keď Washington vyhral v sobotňajšom dueli zámorskej NHL nad "medveďmi" 4:3 po predĺžení.

slovakia

left justify in out

Po viac ako tisícke zápasov 

Ako uviedol web NHL.com, čoskoro 44-ročný Chára (nar. 18. marca 1977), ktorý v priebehu predchádzajúcich 14 sezón hral v drese Bostonu, sa postavil proti Bruins po 1023 dueloch základnej časti.

 

 

Rozhodla ruská hviezda 
Domácim Capitals pomohol k víťazstvu premiérovým zásahom v sezóne 2020/2021 ďalší Slovák Richard Pánik. Zásah na 3:0 v polovici druhej tretiny počas presilovky pôvodne pripísali Tomovi Wilsonovi, no neskôr si rozhodcovia všimli teč martinského rodáka. Pánik bol najusilovnejším strelcom Washingtonu, keď bránku Bostonu ohrozil dovedna 5-krát.

 


Tím z Washingtonu následne poľavil, čo hostia využili na strelenie troch gólov a vynútenie si predĺženia. V pridanom čase napokon rozhodol Alexander Ovečkin, ktorý sa v zostave Capitals objavil prvýkrát od 19. januára. V podaní Rusa to bol 708. gól v profilige, ktorým v historických tabuľkách dostihol na siedmeho Mikea Gartnera.

 

imgimg


"Alex odohral dobrý zápas, postupne sa zlepšoval. Poslali sme ho na začiatok predĺženia, pretože pôsobil čerstvo. Ukázalo sa, že to bol dobrý ťah," vyhlásil na adresu Ovečkina tréner Washingtonu Peter Laviolette.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies