Prezidentka odcestovala do Varšavy na stretnutie s prezidentmi B9 a USA

NETKY.SK • 22 Február 2023, 11:40 • 2 min
Prezidentka odcestovala do Varšavy na stretnutie s prezidentmi B9 a USA

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová v stredu odcestovala do Varšavy na stretnutie s lídrami krajín tzv. Bukureštskej deviatky (B9) a americkým prezidentom Joeom Bidenom.

slovakia

left justify in out

"Predmetom našich diskusií bude úvaha o tom, akým spôsobom posilniť bezpečnosť východného krídla, to znamená, ako posilniť bezpečnosť aj SR, určite budeme hovoriť o výdavkoch na obranu, o podpore Ukrajiny," načrtla Čaputová pred odletom. Stretnutie s prezidentmi krajín na východnej hranici Severoatlantickej aliancie a USA sa koná symbolicky v čase prvého výročia vypuknutia vojny na Ukrajine. Zároveň sa odohrá krátko po návšteve Bidena na Ukrajine.

 

Čaputová vníma stredajšiu diskusiu ako jednu zo série, ktoré predchádzajú príprave na júlový samit NATO vo Vilniuse. V júni organizuje stretnutie B9 v Bratislave. Poznamenala, že ide o štandardný míting mesiac pred veľkým samitom. Ako pripomenula prezidentka, s lídrami B9 sa stretli vo Varšave v podobnom čase aj pred rokom, dva dni po začiatku vojny. "Bol to silný moment šoku z vypuknutia vojny, ale aj uvedomenia jednoty, ale aj odhodlania pomáhať Ukrajine," skonštatovala. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies