Rusi chcú, aby Slovensko vrátilo vakcíny Sputnik

NETKY.SK • 8 Apríl 2021, 17:08 • 2 min
Rusi chcú, aby Slovensko vrátilo vakcíny Sputnik

Rusko tvrdí, že naša vláda porušila zmluvu. Vakcínu Sputnik V chcú z toho dôvodu posunúť iným krajinám.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na sociálnej sieti Twitter o tom informoval oficiálny účet vakcíny Sputnik V.  Slovensko podľa štátneho Ruského fondu priamych investícií porušilo kontrakt na dodávku tejto očkovacej látky.

 

 

Ruský fond podľa agentúry TASS povedal, že slovenský Štátny ústav pre kontrolu liečiv porušil zmluvu, a to tým, že  testovanie zásielky vakcín Sputnik V dodaných na Slovensko zadal laboratóriu, ktoré nie je súčasťou siete oficiálnych laboratórií Európskej únie, hoci táto sieť laboratórií je dostupná.

 

Mohlo by ťa zaujímať: Igor Matovič sa vyjadruje k ruskej vakcíne. Tvrdí, že na Slovensku s ním niekto hrá špinavú hru

 

"Podľa publikovaných správ by sa Sputnik V mal používať približne v 40 krajinách sveta, ale tieto vakcíny spája len názov. Nie je preukázaná porovnateľnosť a konzistentnosť rôznych šarží vyrobených na rôznych miestach. Vo viacerých prípadoch sa javí, že ide o vakcíny s rozdielnymi vlastnosťami," uviedol ŠÚKL vo vyhlásení. Spomínané rozdielne vlastnosti jednotlivých dávok Sputnika V sa podľa ŠÚKL týkajú napríklad zloženia a spôsobu výroby vakcíny," uviedol ŠÚKL na sociálnej sieti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies