Prečo pľúcne ventilácie určené do Nitry leteli vrtuľníkom UH 60M Black Hawk len na Sliač?

NETKY.SK • 3 Január 2021, 10:14 • 2 min
Prečo pľúcne ventilácie určené do Nitry leteli vrtuľníkom UH 60M Black Hawk len na Sliač?

Šéf rezortu obrany informoval o dôležitej pomoci pre nitriansku fakultnú nemocnicu, kam premiestnili z Prešova dôležité medicínske zariadenia.

slovakia

left justify in out

Ako Jaroslav Naď informoval na sociálnej sieti, do mesta pod Zoborom previezli 5 pľúcnych ventilátorov. „Aj v týchto dňoch máme stovky vojakov nasadených, aby pomohli odľahčiť či už zdravotnícky personál alebo pomáhajú v plnení asistenčných úloh Policajnému zboru SR,“ napísal nominant OĽaNO s tým, že pomôžu všade, kde si to situácia bude vyžadovať. A pomáhajú aj v rámci zápasu s COVID-19 a koronavírusom.

 

 

„Preto včera do neskorých nočných hodín sme prevážali 5 pľúcnych ventilácií z Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana Prešov do Fakultnej nemocnice Nitra,“ vysvetlil s tým, že k tomu využili aj „vojenský vrtuľník UH 60M Black Hawk“.

 

Zo Sliača následne ventilácie z dôvodu zhoršených poveternostných možností viezla pozemná technika Ozbrojených síl SR. „Ďakujem všetkým, ktorí sa zapojili, veľmi ma teší, že sme promptne vyhoveli žiadosti ministerstva zdravotníctva,“ dodal Jaroslav Naď. Dezinfekčné gély a rúška si môžete kúpiť aj na shop.netky.sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona