Jaceňuk naznačil, že zostane premiérom

NETKY.SK • 29 Október 2014, 13:05 • 2 min
Jaceňuk naznačil, že zostane premiérom

KYJEV - Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk v stredu naznačil, že pravdepodobne zostane predsedom vlády po tom, čo jeho strana triumfovala v nedeľných parlamentných voľbách.

slovakia

left justify in out

„Strana, ktorá si zabezpečila prvé miesto vo voľbách, je oprávnená začať proces formovania koalície...líder (tejto) strany povedie vládu,“ povedal Jaceňuk na tlačovej konferencii. Premiérov Národný front  má stále mierny náskok pred politickým zoskupením prezidenta Petra Porošenka. Po spočítaní takmer všetkých hlasov z nedeľných volieb si zabezpečil viac než 22 percent hlasov.
     

Do vládnej koalície by okrem premiérovej a prezidentovej strany ešte mohlo vstúpiť aj hnutie Svojpomoc, ktoré vedie starosta mesta Ľvov Andrij Sadový. Z 29 kandidujúcich strán sa do parlamentu dostal aj Opozičný blok bývalého ministra energetiky Jurija Bojka či Radikálna strana bývalého novinára Oleha Ľaška. Poslancov bude mať aj blok expremiérky Julije Tymošenkovej a proruská Strana regiónov naviazaná na zvrhnutého prezidenta Viktora Janukovyča.  Pozorovatelia Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) dali v pondelok nedeľňajším predčasným parlamentným voľbám na Ukrajine priaznivé hodnotenie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies