Nemocnice môžu žiadať peniaze na náklady spojené s pandémiou

NETKY.SK • 26 Máj 2022, 11:18 • 2 min
Nemocnice môžu žiadať peniaze na náklady spojené s pandémiou

BRATISLAVA – Nemocnice z Bratislavského kraja môžu požiadať o finančný príspevok do výšky 500 000 eur na úhradu výdavkov súvisiacich s pandémiou ochorenia COVID-19.

slovakia

left justify in out

Urobiť tak môžu prostredníctvom výzvy, ktorú v utorok zverejnilo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR. Zapojiť sa môžu do vyčerpania alokácie alebo najneskôr do konca októbra. TASR o tom informoval komunikačný odbor rezortu.

 

„Touto výzvou sa v dôsledku pandemickej krízy nemocniciam z Bratislavského kraja otvára ďalšia príležitosť využiť európske štrukturálne fondy a refundovať si zvýšené výdavky na materiálne a prístrojové vybavenie v súvislosti s poskytovaním zdravotnej starostlivosti pacientom s ochorením COVID-19,“ uvádza rezort. Koniec oprávnenosti výdavkov v projekte je stanovený na 31. decembra 2023.

 

img

 

Zo zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja sú na výzvu vyčlenené tri milióny eur. „Nemocnica môže žiadať príspevok do výšky 500 000 eur, z čoho 250 000 eur je príspevok z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a 250 000 eur je príspevok zo štátneho rozpočtu,“ priblížilo ministerstvo. Výzva je realizovaná v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.

 

Možno vás zaujme: Slovensko sa má zapojiť do siete Inhope, ktorá rieši nebezpečný obsah na internete

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona