AKTUALIZÁCIA: Vedúci detského tábora má na sexuálne zneužívanie iný názor. Čo prezradil?

NETKY.SK • 18 Január 2022, 10:06 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Vedúci detského tábora má na sexuálne zneužívanie iný názor. Čo prezradil?

BRATISLAVA - Na Okresnom súde Bratislava II sa v utorok konalo hlavné pojednávanie s organizátorom detského tábora Chachaland. Roman Paulíny čelí obvineniam zo sexuálneho zneužívania bývalej, vtedy 13-ročnej, chovankyne tábora. Muž vyhlásil, že je nevinný. Pojednávanie odročili na 22. marca.

slovakia

left justify in out

Aktualizované 18. januára, 12:00 

 

K udalostiam v tábore malo dochádzať v rokoch 2003 až 2006, v čase, keď bola poškodená maloletou. Na prípad zneužívania dievčat v detskom tábore Chachaland poukázali denník Sme a Denník N v roku 2019.

 

img

 

V súčasnosti už dospelá žena označila za páchateľa hlavného vedúceho tábora, ktorý tvrdenia odmieta. Médiá písali aj o jeho komunikácii s iným neplnoletým dievčaťom, s ktorým mal hovoriť o sexuálnych fotografiách. Pojednávanie bolo napriek citlivosti prípadu verejné.

 

Prečítajte si tiež: Súd rozhodne o podmienečnom prepustení masového vraha Breivika

 

Paulíny aj dnes odmietol vinu i návrh na uzavretie dohody o vine a treste.  Obžalovaný na súde opakoval, že s chovankyňou mal len kamarátsky vzťah a k žiadnym intímnostiam nedošlo, hoci ona sa podľa jeho slov do neho zaľúbila.

 

Argumentoval aj tým, že v tom čase sa rozvádzal s manželkou, s ktorou nechcel tráviť čas. „S odstupom času by som to už neurobil, nepovažujem to za správne. Nič podobné som so žiadnym iným dieťaťom nemal,“ vyhlásil. Poukázal na to, že to skôr chovankyňa iniciovala fyzický kontakt, ktorému sa on bránil. Priznal však, že dievčaťu kúpil dar.

 

img

 

„Obžalovaný popísal vzťah maximálne ako kamarátsky, nič viac nepripúšťa,“ skonštatoval advokát poškodenej Matúš Kanis. Je presvedčený, že dôkazy jasne svedčia proti mužovi. Chovankyňa sa na pojednávaní nezúčastnila, ak však bude súd trvať na jej osobnom predvolaní, Kanis uistil, že príde.

 

Súd odročil pojednávanie na 22. marca. Počas neho by mali vypočuť prvých päť svedkov. „Verím, že bude v zmysle zákona rozhodnuté. Podľa môjho názoru dôkazná situácia vo veci je jasná už z prípravného konania. Okrem výpovede či znaleckých posudkov máme aj kvantum svedeckých výpovedí, ktoré svedčia v prospech klientky,“ dodal Kanis.

 

Možno vás zaujme: Útok mačetou! Páchateľ je Poliak

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies