Slovenskí hasiči dostali pod kontrolu niekoľko požiarov v Grécku

NETKY.SK • 11 August 2021, 09:05 • 2 min
Slovenskí hasiči dostali pod kontrolu niekoľko požiarov v Grécku

Počas prvého dňa v Grécku sa slovenským hasičom podarilo dostať pod kontrolu požiare v lokalite Avgria na ostrove Eubója.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vnútra to uviedlo v tlačovej správe, ktorú zaslala Marta Fabianová z tlačového odboru rezortu. Od ôsmej hodiny ráno doteraz sa do akcie zapojilo celkom 64 hasičov zo Slovenska. Momentálne sa na mieste koná prvé stretnutie veliteľov zahraničných posíl pre potreby výmeny informácií, skúseností z terénu a nastavenia taktiky zásahu na ďalšie dni. Za slovenskú stranu sa na ňom zúčastňuje veliteľ Modulu hasenia požiarov Peter Kovalík.

 

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: Slovensko vyslalo 75 hasičov a 30 kusov hasičskej techniky na pomoc Grécku

Požiare v Grécku rozdúchala najhoršia vlna horúčav za uplynulých 30 rokov. Ortuť teplomera sa vyšplhala až na 45 stupňov Celzia. Od konca júla vypuklo po celom Grécku viac ako 580 požiarov. V boji s ohňom pomáhajú domácim hasičom  kolegovia z vyše 20 krajín z Európy a Blízkeho východu. Tie tam okrem vlastných tímov vyslali aj hasičské lietadlá, helikoptéry a vozidlá. Požiar na ostrove Eubója spálil rozsiahle oblasti lesa, zničil domy a prevádzky a vyhnal z domovov tisícky ľudí. Dym a popol z ohňa zahalil ostrov a obloha v dôsledku neho zoranžovela. Mnoho obcí je pre požiar bez elektriny a tečúcej vody.

 

Prečítajte si: Grécko prehráva boj s lesnými požiarmi! Miestnym hasičom prišli na pomoc kolegovia zo zahraničia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies