Veľké prestupy v F1, Ferrari a McLaren menia jazdecké zloženie

NETKY.SK • 14 Máj 2020, 12:17 • 2 min
Veľké prestupy v F1, Ferrari a McLaren menia jazdecké zloženie

Austrálčan Daniel Ricciardo bude od nasledujúcej sezóny jazdcom McLarenu, keď sa s vedením britského tímu dohodol na viacročnej zmluve. Nahradí v ňom Španiela Carlosa Sainza, ktorý bude od roku 2021 jazdiť za Ferrari.

slovakia

left justify in out

Nová tvár McLarenu 

McLaren angažovanie 30-ročného Austrálčana, ktorý je aktuálne pilotom Renaultu. V novom tíme bude spolujazdcom 20-ročného Brita Landa Norrisa. Ten prišiel do McLarenu len pred začiatkom minulej sezóny. Skúsenejší Ricciardo sa tak zrejme stane jednotkou tímu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa F1 History_News (@f1_history_news),

 

Ricciardova cesta v F1

Vždy dobre naladený Austrálčan prišiel do F1 ako člen akadémie Red Bullu. Vo vtedajšom Toro Rosso (dnes AlphaTauri) sa vynikajúco predviedol. Po odchode Marka Webbera do formulového dôchodku nahradil jeho miesto po boku Vettela v Red Bulle. Hlavne sezóna 2014, keď sa menila špecifikácia motorov, vyšla Ricciardovi v rámci možností na skvelej úrovni. Doterajšieho 4-násobného majstra sveta a zároveň svojho kolegu, dokázal porážať aj v priamych súbojoch na trati.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Daniel Ricciardo (@danielricciardo),

 

Vettel sa stal od nasledujúcej sezóny (2015) jazdcom Ferrari. Daniel len tú minulú podpiśal kontrakt s Renaultom, od ktorého si Francúzi veľa sľubovali. Ukázalo sa však, že Renault nedokáže konkurovať top tímom, naopak McLaren sa v sezóne 2019 predstavil po rokoch neúspechoch vo veľmi dobrom svetle. Spolupráca s Ricciardom preto môže priniesť ovocie.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa McLaren (@mclaren),

 

Španiel sa dohodol s Ferrari 

Britský tím musel rýchlo hľadať náhradu za zrejme prestup sezóny. Španiel Carlos Sainz Jr. sa práve z McLarenu sťahuje do Scuderie Ferrari. Nahradí tam 4-násobného majstra sveta Sebastiana Vettela, ktorého budúcnosť v F1 je ešte stále neistá (v kuloároch sa už dokonca hovorí len o dvoch možnostiach pre Nemca. Buď prestúpi do Mercedesu, alebo ukončí kariéru jazdca F1). Sainz a Ricciardo boli tímovými kolegami v Toro Rosso. Španiel od začiatku ukazoval, že by tu mohlo ísť o nástupcu "El Nana" (kráľa) Fernanda Alonsa vo svete F1.

 

 

Svoju možnosť dostal na niekoľko závodov v Renaulte, ktorý počas sezóny 2016 nahradil Brita Joylona Palmiera. Tam si jeho skvelé výkony všimol McLaren, v ktorého farbách pretekal až do konca tej minulej. Na svojom oficiálnom instagramovom účte sa stajni za roky spolupráce aj poďakoval.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Carlos Sainz (@carlossainz55),

 

Sezóna 2021

Prvých desať Veľkých cien tejto sezóny efjednotky museli pre pandémiu koronavírusu zrušiť alebo odložiť. Seriál MS stále nemá definitívny kalendár pre najbližšiu sezónu, plánuje sa odjazdiť 15 až 18 pretekov. Začať súťažiť by sa malo 5. a potom aj 12. júla v Rakúsku pred prázdnym hľadiskom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies