Izrael: Rozhodnutie o útoku na Irán je "veľmi ďaleko", tvrdí minister obrany

NETKY.SK • 18 Január 2012, 09:03 • 2 min
Izrael: Rozhodnutie o útoku na Irán je "veľmi ďaleko", tvrdí minister obrany

Izrael: Rozhodnutie o útoku na Irán je "veľmi ďaleko", tvrdí minister obrany

slovakia

left justify in out

img

Izraelský minister obrany Ehud Barak dnes vyhlásil, že akékoľvek rozhodnutie o útoku proti Iránu je "veľmi ďaleko". Vyjadril sa tak pred nadchádzajúcou návštevou šéfa amerických ozbrojených síl Martina Dempseyho v Izraeli.

Návšteva vyvoláva špekulácie, že Washington tlačí na Izrael, aby odložil akúkoľvek akciu proti spornému iránskemu jadrovému programu, konštatuje tlačová agentúra Reuters.

Na otázku, či Spojené štáty žiadajú Izrael, aby im vopred oznámil akýkoľvek útok proti Iránu, Barak odpovedal: "Neprijali sme dosiaľ žiadne rozhodnutie... Celá táto vec je veľmi ďaleko."

Minister obrany tiež uviedol, že Izrael koordinuje s Washingtonom svoje plány ohľadom prístupu voči jadrovému programu Teheránu, ktorý židovský štát považuje za svoju existenciálnu hrozbu.

Na otázky, či "veľmi ďaleko" znamená týždne alebo mesiace, Barak pre izraelský Armádny rozhlas reagoval: "Nechcel by som dávať žiadne odhady. Určite to nie je naliehavé."

Irán tvrdí, že jeho nukleárny program je čisto zameraný na mierové účely. Západ sa však obáva, že Teherán sa usiluje o výrobu jadrovej zbrane.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies